StoryEditorOCM
Splitna marjanu

Splićani, pomozite štićenicima Juraja Bonačija. Pridružite se humanitarnoj utrci, duga je 6 kilometara, možete vi to!

Piše Mia Uzinić
3. svibnja 2024. - 14:18

Studenti Veleučilišta "Aspira" organiziraju humanitarnu utrku za korisnike Centra "Juraj Bonači", a pozivaju sve one koji mogu da im se pridruže u ovom plemenitom naumu.

- Pozivamo vas da se prijavite na utrku "Run of hope" kojom želimo Centru "Juraj Bonači" pomoći u prikupljanju sredstava za poboljšanje kvalitete života njihovih štićenika. Utrka "Run of hope", koja je duga šest kilometara, održat će se na Marjanu, 4. svibnja u 11 sati. Nakon utrke bit će organizirano kratko druženje svih sudionika događaja. Donacija za sudjelovanje iznosi deset eura, a donacija za gledatelje pet eura - poručuju studenti. 

Profesorica Julija Hrstić kazala je da im je želja da ovo postane tradicionalni događaj. 

- Želimo stvoriti tradicionalnu akciju koja će svake godine promovirati različite udruge. Želimo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Inspirirali su nas studenti zagrebačke "Aspire" koji su organizirali malonogometni turnir kako bi pomogli palčićima. Mi smo odlučili organizirati utrku za pomoć Centru "Juraj Bonači" - rekla je.   

image

Snježana Čotić

 

Božidar Vukičević/Cropix

Jedan od studenata koji sudjeluje u organizaciji ove hvale vrijedne akcije je i Branimir Jelavić Mitrović.

- "Aspira" sudjeluje u brojnim humanitarnim projektima. Nas studente su motivirali i profesori Julija Hrstić i Josip Reić u sklopu kolegija sportski marketing. U organizaciji sudjeluje dvadesetak studenata, ali s volonterima i profesorima će nas biti još i više. Želim naglasiti da još nije kasno da se prijavite na utrku pa pozivam sve građane da se odazovu - kazao je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 14:03