StoryEditorOCM
Splitliste čekanja

Splićani iznenađeni, vikendom ih zovu iz privatnih poliklinika za snimanja dogovorena u bolnici! Očitovao se i HZZO

Piše M. U.
23. listopada 2024. - 17:59

Moguće da ste i vi jedan od građana koji je nedavno dobio poziv želi li doći ranije na dogovoreni pregled. HZZO je ljetos sklopio ugovore s privatnim poliklinikama radi smanjivanja lista čekanja. Među onima koji su dobili poziv je i naša čitateljica kojoj nije jasan redoslijed pozivanja. 

- Pitali su me želim li doći na ultrazvuk dojke krajem listopada, ali mi to nije imalo smisla jer sam na posljednjem snimanju bila u travnju. Odbila sam ih i rekla da ću doći na svoj zakazani termin. Nije mi jasno tko ima prednost - pita se čitateljica.

Iz HZZO-a kažu da se najčešće prednaručuju oni koji trebaju prvu dijagnostiku ili čekaju duže od 60 dana. 

- Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je na području Splitsko - dalmatinske županije radi smanjenja liste čekanja ugovorio dodatni broj dijagnostičko - terapijskih postupaka  s privatnim ugovornim zdravstvenim ustanovama između ostalih i s Poliklinikom Medikol do 31. prosinca 2024. za UZV dijagnostiku. Pacijenti se pozivaju prema tablicama s popisom pacijenata iz bolničkog sustava koje ugovorne bolničke ustanove dostavljaju HZZO-u i najčešće se prenaručuju pacijenti koji trebaju prvu dijagnostiku i koji čekaju duže od 60 dana - kažu iz HZZO-a. 

Petnaest privatnih ustanova koje su dobile ugovor s HZZO-om su: Poliklinika Croatia, Poliklinika Medikol, Specijalna bolnica Medico, Specijalna bolnica Primamed, Poliklinika Helena, Poliklinika prof. dr. sc. Nikša Drinković, Poliklinika dr. Ivan Drinković, Specijalna bolnica Sveta Katarina, Poliklinika medicinski centar Gorica, Poliklinika Sv. Rok MD., Poliklinika Maja i Krešimir Čavka, poliklinika Lux, Poliklinika Perić Spalato, Poliklinika Kalajžić i Poliklinika Life.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 17:59