StoryEditorOCM
SplitNEIZVJESNA SITUACIJA

Poznata HDZ-ovka u strahu za mještane: ‘Požar je došao do vrtića, a gradska vlast se oglušila na naše molbe!‘

Piše Frano Kiso
27. kolovoza 2024. - 19:24

Situacija je izuzetno dramatična na istoku Splita gdje se požar ponovno rasplamsao pod utjecajem vjetra, a nema previše pomoći od kanadera koji zbog dalekovoda moraju vodu ispuštati s velike visine.

Cesta Žrnovnica-Srinjine je zatvorena za promet i mještanima ovo vraća mučne uspomene od prije pet godine kada su proživljavali sličan horor. Kontaktirali smo donedavnu predsjednicu Mjesnog odbora u Srinjinama Zrinku Mužinić Bikić koja je u bliskom kontaktu sa svojim mještanima.

- Što da vam kažem, ništa nije pokošeno, ni gradske ni privatne površine. Postoje i određene ulice koje su dobile negativno mišljenje Javne vatrogasne postrojbe, poput Ulice Svetog Roka i Bilaje kroz koje ne mogu proći njihova vozila i Hitna pomoć - pojadala nam se kazavši da su o svemu ovome u nekoliko navrata pisali Gradu Splitu.

image

 Zrinka Mužinić Bikić

Tom Dubravec/Cropix

- Oglušili su se i nisu reagirali. Sada se požar opet širi, svi smo u strahu i sjetimo se one strašne 2017. godine. Nekoliko puta smo imali sreće da se požar ugasio sam od sebe zbog okreta vjetra, inače... - veli nam HDZ-ovka.

S njom smo razgovarali malo iza 18 sati te nas je obavijestila da je požar došao sa zapadne strane, do blizine vrtića, no obuzdale su ga vatrogasne snage. Kaže, situacija je jako neizvjesna i malo je vremena potrebno da sve zakomplicira i pogorša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 08:35