StoryEditorOCM
SplitDOBAR TEK

Oporba protiv Puljkovih, umjesto graha im servirali jezikovu juhu: ‘Čudi me ako nisu fažola šta je ostalo ponijeli doma‘

Piše M. U.
2. svibnja 2024. - 19:27

Jučer se na Marjanu kuhao fažol, a danas je na meniju jezikova juha koju su predstavnici svih oporbenih stranaka odlučili servirati gradonačelniku i njegovoj supruzi. Prvi se na svom Facebook statusu oglasio SDP-ov Davor Matijević nazvavši ovaj čin besramnim reklamiranjem. 

image
Tom Dubravec/Cropix

‘Puljci, jel vas sramota? Ručak kupljen našim novcima dijelite u stranačkim majicama, a Centar mjesečno dobije 30.000 €"

Isticanje stranačkih obilježja na priredbama koje organizira Grad, Županija ili država krajnje neprihvatljivim smatraju i u Domovinskom pokretu. 

- To je čin prisvajanja grada i njegovih resursa od strane jedne političke stranke. Možemo kazati i da je to uvreda svim građanima koji nisu glasali za gradonačelnika i njegovu stranku. Zaista bih želio čuti od gradonačelnika što on misli kako su se građani koji nisu za njega glasali, a koji su došli na Marjan, osjećali kada im je u stranačkim obilježjima dijelio grah. Treba imati na umu da je gradonačelnik Puljak jedan od najglasnijih protivnika stranačkog prisvajanja institucija, a u ovom slučaju učinio je upravo to: okupirao je instituciju i to za jednokratnu upotrebu - kazao je Željko Primorac iz DP-a. 

image

Željko Primorac
 

Vladimir Dugandžić/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a, Tomislav Šuta, nije štedio Puljkove.

- Ovo je samo jedan od primjera trošenja gradskog novca na političku promociju bračnog para Puljak. Ovo je samo jedna kap u moru trošenja novca iz gradskog proračuna kao da se radi o bankovnom računu stranke Centar. Dokaze o tome najbolje možemo vidjeti na platformi "iTransparentnost", na tvrtku za video-snimanje i promociju se potrošilo više od 100.000 eura, to je bez uključenih zaposlenika u uredu gradonačelnika.

Od nove event-managerice tvrtke "Žnjan" smo zato mogli čuti da smo uz izvođače i sve ostale na Marjanu mogli vidjeti i izložbu OPG-ovaca pa pretpostavljam da je mislila na OPG "Puljak". Svakako, ovo je tek dio otkrivenih afera, a uskoro će na vidjelo izaći i brojne druge - jasno je poručio Šuta. 

image

Tomislav Šuta

Tom Dubravec/Cropix

Igor Stanišić iz HGS-a nije ostao iznenađen.

- Kad je bračni par Puljak u pitanju ništa me više ne može iznenaditi. Zapravo, iznenadilo bi me samo ako nisu fažol koji je ostao ponijeli kući da imaju i za danas - kratko je komentirao. 

image

Igor Stanišić
 

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 21:50