StoryEditorOCM
Splitnakon natječaja

Novi pročelnik u splitskoj Županiji je bivši HDZ-ovac za kojeg je ‘Jasenovac mit, a Ultra leglo drogaša‘?! Evo priče

Piše split sd
26. kolovoza 2024. - 13:27
Novi pročelnik svoje će ‘račune‘ morati polagati i županijskim vijećnicima tijekom podnošenja izvješća na sjednicama SkupštinePaun Paunović/Cropix

Željko Primorac (Domovinski pokret) novi je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Županije splitsko-dalmatinske.

Otkrio je to sam Primorac na svojem profilu na Facebooku. 

Na natječaj Županije za pročelnička mjesta stiglo 15 prijava: doznajemo za koje je odjele najveći interes

- Nakon provedenog javnog natječaja i testiranja danas sam primio rješenje o imenovanju na mjesto pročelnika Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Prije svega želim kazati kako se u mom profesionalnom životu ništa bitno neće promijeniti jer sam sve zadaće iz ovog resora i onako obavljao već gotovo tri godine kao pomoćnik ili zamjenik pročelnika. U tom vremenu proračun ovog resora podigli smo deset puta, samo u ovoj godini za pedeset posto u odnosu na proteklu godinu.

Uvodimo nove programe u suradnji s našim partnerima, izrađujemo temeljne razvojne dokumente, planiramo dugoročno....dio tih programa možete svakodnevno vidjeti oko sebe, dio ćemo vam uskoro predstaviti.

Ovo nije posao, ovo je poziv. Izuzetna mi je čast što imam priliku skrbiti za hrvatsku kulturnu baštinu u našoj županiji, kreirati programe za daljnji razvoj kulturne i sportske scene, ali i tehničke kulture.

image

Aktualni DP-ovci i bivši HDZ-ovci: Marko Žaja i Željko Primorac

Vladimir Dugandžić/Cropix

Na koncu ću vas moliti da o mom radu sudite na temelju onoga što sam napravio ili nisam napravio. Bit će grešaka i propusta, bit će prepirki i sukoba, ali sve s ciljem kako bi iza sebe ostavili bolji sustav - napisao je Primorac.

Primorac je, podsjetimo, u Županiju na mjesto pomoćnika pročelnika za kulturu u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport stigao 2022. godine iz Konzervatorskog odjela u Splitu gdje ga je instalirao nekadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović

Novi splitski županijski pročelnik: ‘Jasenovac je mit, Ultra leglo drogaša, a Plenković nije temelj nacionalne Hrvatske‘

Primorac je bivši predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vrgorac, a kasnije je prešao u Domovinski pokret. U javnosti se od najave formiranja novog Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, koji je "otcijepljen" od većeg resora prosvjete i kulture, njegovo ime spominjalo kao budućeg pročelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 10:42