StoryEditorOCM
Splitslijedi test znanja

Na natječaj Županije za pročelnička mjesta stiglo 15 prijava: doznajemo za koje je odjele najveći interes

Piše Sandra Barčot
26. srpnja 2024. - 14:49

Provjera znanja kandidata koji žele sutra imati radno mjesto kao pročelnik, bilo prva dama ili prvi čovjek Upravog odjela Splitsko-dalmatinske županije, održat će se 30. srpnja, u utorak!

Naime, nakon objave natječaja za izbor 11 pročelnika, od 14 odjela u regionalnoj upravi, zaprimljeno je ukupno prijava – 15!

Rošada u Splitsko - dalmatinskoj županiji. Boban u Sabor, Čogelja župan? Miješaju se karte za 20 funkcija, evo detalja

U većini, tek po jedna za pojedine odjele, uz kuriozitet – najviše i to čak 5 prijava, pet pretendenata ima za posao pročelnika novog "proširenog" odjela za turizam, pomorstvo i promet, kojim je sada na čelu agilna Matea Dorčić.

image

Matea Dorčić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet

Božidar Vukičević/Cropix

Svjesni su svi kako Hrvatska, a posebno "morske" županije žive od turizma, kako su nam koncesije na pomorskom dobru osnova za daljnji opstanak ili pak zbog betonizacije put u propast. A o prometu u našoj županiji ne treba previše zboriti ako znamo da dva najprometnija raskrižja u državi su u "splitskom prstenu" - Stobreč te solinska Širina, dok se brza cesta Split-Omiš "sanja" desetljećima.

Premda ovi potonji prometni problemi nisu u ingerenciji regionalne već državne uprave, ipak je važno imati nekoga tko će se terena put Zagreba zahtjevati rješenja, biti uporan i dosadan, sve s nadom da ćemo prometno "prodisati" kao i rodni kraj resornog ministra Olega Butkovića.

"Gužva u šesnaestercu" za novi posao je i za funkciju pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove i infrastrukturu kojeg sada vodi Marija Vuković, za što su pristigle tri prijave. Sektor je to djelovanje gdje smo sa izuzetno lošim rezultatima jer lokalne samouprave već plaćaju penala budući da do 2022. godine nisu osigurali 50 posto odvajanja otpada, a regionalne uprave, u ovom slučaju Splitsko-dalmatinska županija, nije okončana ni nakon 20 godina tvornicu za preradu otpada u Lećevici.

image

Marija Vuković, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove i infrastrukturu

Duje Klarić/Cropix

Što se prijava tiče, gdje se bira djelatnik na neodređeno vrijeme, one su u ovom obimu!

Na "Natječaj za imenovanje pročelnika Upravnih tijela Splitsko – dalmatinske županije", ukupno je pristiglo 15 prijava, od toga za svako radno mjesto kako slijedi:

Pročelnik Kabineta župana -1 prijava (uredna i ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravna pitanja -1 prijava (uredna i ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela prosvjetu -1 prijava (uredna i ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava – 2 prijave (1 uredna i ispunjava formalne uvjete i 1 nije uredna)

Pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša, komunalne poslove i infrastrukturu- 3 prijave (1 uredna i ispunjava formalne uvjete, 1 nije uredna i 1 ne ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet - 5 prijava (3 uredne i ispunjavaju formalne uvjete, 1 nije uredna i 1 ne ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje - 2 prijave (obje uredne i ispunjavaju formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove -1 prijava (uredna i ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za opću upravu - 1 prijava (uredna i ispunjava formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za upravljanje nepokretnom imovinom, izgradnju i imovinsko pravne poslove - 2 prijave (obje uredne i ispunjavaju formalne uvjete)

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu - 1 prijava (uredna i ispunjava formalne uvjete)

Kako dalje saznajemo od Povjerenstvo za provedbu natječaja za imenovanje pročelnika Upravnih tijela Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, imenovao je Povjerenstvo za provedbu natječaja za imenovanje pročelnika Upravnih tijela Splitsko-dalmatinske županije u sastavu: njegova dva zamjenika Ante Šošić i Stipe Čogelja, te Tina Čelan, voditeljica Odsjeka za službeničke odnose u Upravnom odjelu za poslove Županijske skupštine i pravna pitanja.

- Prethodna provjera znanja i sposobnosti kandidata (pisano testiranje) provest će se dana 30. srpnja 2024. Kandidati koji ostvare najmanje 50 posto bodova iz pisanog testiranja pozvat će se na intervju, o čijem terminu provođenja će isti biti pravodobno obaviješteni. Nakon provedenog intervjua, Povjerenstvo utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova. Potom dostavlja Županu izvješće o provedenom postupku i rang listu kandidata.

Za izabranog kandidata Župan donosi rješenje o imenovanju. Pročelnici upravnih tijela imenuju se na neodređeno vrijeme, sukladno navedenom Zakonu – definirano je u odgovoru Povjerenstva za provedbu Natječaja/Oglasa Splitsko-dalmatinske županije, čiji se 11 odjela uskoro dobiti nove/stare čelnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:56