Nadalina, jedina zanatska čokoladnica u Splitu, na izboru Academy of Chocolate osvojila je zlato za svoju mliječnu čokoladu Cococa Coffee Nicaragua, ali i jednu broncu, za Cocoa Coffee Cuba. Ovo je i prva zlatna medalja za hrvatsku čokoladu u povijesti ovog izbora.
Marinko Biškić, osnivač Nadaline, za Index.hr je kazao da fina kremasta čokolada s 8 posto vrhunske arabika kave i malo mlijeka daje doživljaj kao da pijete pravi macchiato.
- Šest mjeseci sam dorađivao ovu recepturu jer sam želio da bude drugačija mliječna čokolada od uobičajenih, s falšom aromom kave. Dugo sam birao prava kakao zrna, a u odabiru vrhunske kave su mi pomogli u firmi Bolero kava s Lovreča. Nakon odabira kave, trebalo je pogoditi pravu temperaturu prženja i mljevenja na starinski način. Moram priznati da sam ovaj put bio uvjeren da će čokolada s nikaragvanskim kakaom i kavom osvojiti nagradu, ali zlato je i mene iznenadilo. Posebno me razveselila ova nagrada jer sam sa strahom ušao u ovaj projekt, a razlog je taj što ne pijem kuhanu kavu, ali obožavam aromu i miris - kazao je Biškić za Index.hr.