StoryEditorOCM
Split‘Vjera iza rešetaka‘

Može li kriminalac biti katolik? Ekipa Hrvatskog nadzemlja otvara sezonu zanimljivim temama: ‘Ako radite na crno...‘

Piše SPLIT SD
4. listopada 2024. - 15:55

Hrvatsko će nadzemlje, u srijedu 16. listopada 2024. održati prvi susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini pod nazivom "Vjera iza rešetaka", s kojim će započeti sa 15. sezonom djelovanja.

- U ovom mjesecu pokušat ćemo naći odgovor na pitanja: Kako biti katolik u svijetu kriminala? Može li kriminalac biti katolik, a katolik kriminalac? Je li grijeh ne prijaviti kazneno djelo? Može li se osoba istinski promijeniti i kako društvo prihvaća obraćene? Kako se nositi s osjećajem nemoći i frustracije kad zlo dominira, a pravednici pate? Je li smrtna kazna moralno opravdana? - pišu na najavi, a na ova i na brojna druga pitanja odgovore će dati bivši zatvorski kapelan i trenutni župnik u Pločama - don Ante Bitunjac.

image
Hrvatsko nadzemlje

- Ako vam je za upis u srednju školu ili na fakultet bila potrebna kuverta, ako listu čekanja u bolnici preskačete jer "imate vezu", ako ste barem jednom svjedočili krađi ili probali pušiti travu, ako ste ovo lito radili ili tukli račune "na crno", ako znate nekoga tko izvor svojih prihoda ima "s one strane zakona", onda definitivno morate doći na prvi susret Nadzemlja - pozivaju šaleći se.

Program će se održati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu s početkom u 20.30 sati, a na susretu će biti prikazani i dramski uratci iz radionice Hrvatskoga nadzemlja, dok je za glazbenu animaciju susreta zadužen je Divinum bend iz Župe sv. Petra - Konkatedrala u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 15:56