StoryEditorOCM
Splitintenzivna potraga

Mladić kojeg traže zbog sumnje da je pregazio policajca diler je s bogatim dosjeom; nikad nije imao vozačku dozvolu

Piše Vladimir Urukalo
11. srpnja 2024. - 13:25

Splitska policija objavila je u četvrtak fotografiju 24-godišnjaka iz Splita kojeg sumnjiče da je dan prije, u srijedu nešto prije 20 sati na raskrižju Tolstojeve i Zagrebačke ulice u Splitu motociklom namjerno udario najpoznatijeg splitskog motoriziranog policajca Željka Perišića, poznatijeg pod nadimkom Dugopoljac i teško ga ozlijedio slomivši mu nogu. 

- Objavljujemo fotografiju muškarca kojeg dovodimo u svezu s događajem od sinoć kada je u namjernom naletu motocikla teško ozlijeđen policijski službenik i na koje okolnosti provodimo kriminalističko istraživanje. Pozivamo  građane ukoliko imaju korisne  informacije o osobi s fotografije  da nas o tome obavijeste pozivom na  broj 192, obavijeste  najbližu policijsku postaju ili na e-mail adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr - kratko su naveli.

image

Mladić za kojim traga splitska policija - Bruno Divković

Pu Sd/

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o Brunu Divkoviću, mladiću koji je do sad u svom životu skupio više desetaka prekršajnih i kaznenih prijava i koji nikad nije imao vozačku dozvolu, a zbog prikupljenih negativnih bodova čak mu je i zabranjeno eventualno buduće polaganje vozačkog ispita zbog prikupljenih negativnih bodova. Mladi Bruno do sad je čak 34 puta zaustavljen i prekršajno prijavljen zbog prekoračenja brzine, odbijanja testiranja na slkohol i narkotike, vožnju bez dozvole i sl., a što se tiče kaznenih prijava ima ih do sad preko 40 i to za krađe i teške krađe, osam je puta zatečen s drogom, a ima i pet prijava za preprodavanje odnosno dilanje narkotika.

Ruksak na leđima

Policajac Perišić je u srijedu navečer stajao pokraj svog parkiranog službenog motocikla te je ugledao mladića na motociklu i dao mu znak da se zaustavi. Momak je zaista i stao, a kad je policajac krenuo prema njemu, naglo je dao gasa na svom motociklu, krenuo prema Perišiću i udario ga.

Zakačio je dijelom svog motocikla za policajčevu odjeću te ga je vukao nekakvih dvadesdetak metara bez ikakve kontrole. Sreća je da nije vozio preblizu parkiranih automobila ili da nije naletjelo kakvo vozilo ili autobus jer bi policajac gotovo sigurno izgubio život da ga se mladić pokušao "otresti" na taj način.

Kad je jedan od prolaznika viknuo mladiću da stane, da će ubiti policajca, ovaj se zaustavio, sišao s motora i trčeći pobjegao. Perišićevi su kolege vrlo brzo otkrili o kome se radi, no nije zatečen na adresi stanovanja. U njegovom motociklu kojeg je policija privremeno douzela nije, doznajemo, pronađena nikakva ilegalna supstanca, no nije za isključiti da je mladić u ruksaku kojeg je imao na leđima možda imao neke nelegalne tvari pa je zato odlučio pobjeći nasrnuvši na policajca. Kako znamo, ovogodišnja Ultra je "pred vratima" pa je 24-godišnjak možda upravo bio na putu da dostavi robu na određene lokacije kada ga je Perišić zaustavio.

image

Stradali policajac Željko Perišić 

Paun Paunović/Cropix

Pokušava pregovarati?

Navodno se on negdje krije i pokušava pregovarati o uvjetima svoje predaje s policijom jer se boji da, prilikom uhićenja i privođenja, Perišićevi kolege ne budu "odviše revni".

Zasad se njegov nasrtaj na policajca vodi kao napad na službenu osobu odnosno prislia prema službenoj osobi, no postoji mogućnost da tijekom daljnje obrade, jednom kad bude uhićen, budu utvrđeni i elementi za teže kazneno djelo popout pokušaja ubojstva službene osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. srpanj 2024 13:25