StoryEditorOCM
Splitepizoda 5

Matijević o novom neispunjenom Puljkovom obećanju: ‘Oparinih 160 metara biciklističke staze je za njega nedostižan cilj‘

Piše split sd
19. srpnja 2024. - 10:36

Davor Matijević, predsjednik SDP-a Split i gradski vijećnik, objavio je novo neispunjeno obećanje gradonačelnika Ivice Puljka. Biciklističke staze tema su današnje objave. 

- Split muku muči s nedostatkom parkinga i prometnim gužvama te je gradonačelnik Puljak od početka mandata poticao naše sugrađane da koriste javni gradski prijevoz, ali i sustav javnih gradskih bicikli. U tu svrhu je obećao barem 5 projekata novih biciklističkih staza:

"Za vrijeme Oparine vlasti realizirano je samo 160 metara biciklističkih staza na Kili, uz zapreke u obliku rasvjetnih stupova. U svojem mandatu planiramo realizaciju barem 5 projekata novih biciklističkih staza: ucrtavanje staze Trstenik - Žnjan s izgradnjom nove staze Žnjan - Stobreč uz novu šetnicu, nova biciklistička staza uz brzu cestu Stobreč - Lovrinac u suradnji s Hrvatskim cestama, biciklistička staza u okviru rekonstrukcije Poljičke ceste u suradnji s Hrvatskim cestama, dovršetak biciklističke staze u ulici Domovinskog rata i biciklistička staza na Istočnoj obali u suradnji s Hrvatskim cestama", izjavili su Ivica Puljak i Bojan Ivošević.

Dolaskom na vlast apetiti su i porasli te su čak naručili snimku dronom kako bi se ucrtale nove staze po cijelom gradu. Snimka je odrađena, ali projekt nije izrađen (po mojim saznanjima nije ni naručen), a kamo li da je išta realizirano.

Rezultat Puljkova mandata kad su biciklističke staze u pitanju glasi: 0 projekata, 0 metara izgrađenih biciklističkih staza.

Oparinih 160 metara biciklističke staze je za Puljka nedostižan cilj.

Vrijeme je da ova 2 biciklista odvoze počasni krug - napisao je Matijević. 

image

Status Davora Matijevića o neispunjenim obećanjima Ivice Puljka

Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 17:14