StoryEditorOCM
SplitNAĐI ME

Javnozdravstvena akcija u predvorju splitske bolnice: dođite i besplatno se testirajte, dobit ćete i savjete kardiologa

Piše SPLIT SD
30. travnja 2024. - 22:45
Javnozdravstvena akcija održat će se 2. svibnja (četvrtak), od 10 do 12 sati, u predvorju KBC-a Split - Križine (glavni ulaz)Joško Šupić/Cropix

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i ove godine će obilježiti Dane svjesnosti o zatajenju srca pod geslom "Otkriti neotkriveno: nađi me", čime se želi osvijestiti širu javnost o važnosti ranog otkrivanja nedijagnosticiranih pacijenata, kada se može napraviti najveća razlika u kvaliteti života i prognozi bolesti.  

Javnozdravstvena akcija održat će se 2. svibnja (četvrtak), od 10 do 12 sati, u predvorju KBC-a Split – Križine (glavni ulaz).

Tom prigodom mjerit će se krvni tlak i razina šećera u krvi, određivati indeks tjelesne mase te dijeliti besplatni savjeti i edukativni materijali.

U ovoj javnozdravstvenoj akciji tradicionalno će sudjelovati djelatnici Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Split (dr. Duška Glavaš), djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u suradnji s učenicima Zdravstvene škole Split. Mjerit će se čimbenici rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti: krvni tlak, razina šećera u krvi, indeks tjelesne mase, te upriličiti besplatno savjetovanje kardiologa i ostalih zdravstvenih djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 08:37