StoryEditorOCM
Splitkriva procjena?

Javio nam se vozač šlepera koji je blokirao ulaz u trajekt: ‘Ispričavam se putnicima... Mogao sam ući, bilo je mjesta‘

Piše Ivica Marković
10. listopada 2024. - 14:57

Nakon što je jutros u splitskoj trajektnoj luci vozač šlepera, izrevoltiran činjenicom što mu kamion ne može stati u trajekt, njime blokirao garažu Tina Ujevića, zbog čega je trajekt kasnio u polasku pola sata, javio nam se vozač kamiona. On je na kraju zbog svoje burne reakcije zaradio i prekršajnu prijavu od policije

Prijevoznik ima drugačiju priču od one koju nam je ispričao putnik s trajekta "Tin Ujević" pa nam se sam javio u redakciju sa željom da se čuje i njegova strana.

Drama u splitskoj luci! Vozač šlepera kamionom blokirao ulaz u trajekt: ‘Neka se maknu da ja uđem...‘ Došla i policija

- Prije svega ispričavam se svim putnicima na trajektu zbog neugodnosti koje su imali zbog mene, odnosno zbog moje reakcije. Samo zbog njih sam pustio trajekt. Došao sam ispred trajekta 10 minuta prije njegovog isplovljenja.

image
Snimio čitatelj

Trajekt nije bio pun 100 posto, već nekih 70 posto. Problem je u tome što "slagači" u trajektu nisu dobro stivali brod, odnosno napunili brodsku garažu. Kao i obično, oni 20-tak minuta prije isplovljavanja počnu krcati trajekt.

Tako je bilo i sada. Spustili su desnu rampu unutar trajekta (tamo gdje krcaju auta na kat) i u jednom trenutku su je zatvorili, odnosno podigli. Tada sam pogledao prema njoj i vidio da ona nije puna, već da na njoj ima mjesta. Komodno je moglo stati još osobnih automobila - kazao nam je Josip.

image
Snimio čitatelj

I po Josipu je to bio problem zbog čega on nije sa šleperom ušao u trajekt.

- Tada su počeli male automobile krcati dole, u garažu, a da su te automobile koje su krcali dolje, ukrcali na desnu rampu jer je još bilo mjesta, ja bih se sa šleperom ukrcao u trajekt. Moj šleper je dužine 16 metara, što je dužina četiri mala automobila, a puno više ih je još moglo stati na desnu rampu. I da su mene ukrcali ne bi bila ugrožena stabilnost trajekta - rekao je Josip.

Tko je kriv?

- Vjerojatno je kriva procjena "slagača". Moj šleper s ukrcanom robom teži 40 tona i ja ne mogu na rampu, odnosno na kat, ja moram biti ukrcan u garažu. Čim je tekst izišao na portalu "Slobodne Dalmacije" počele su me nazivati kolege i davati mi podršku. Nije ovo prvi put da imamo problema s "Jadrolinijom".

Često oni nas zaje..... i prednost daju malim automobilima. A, mi prijevoznici smo opskrba otoka, da nas nema otoci bi "umrli od gladi". I za kraj, što nije nevažno - moja karta u dva smjera do Brača je 530 eura i onda me ne ukrcaju na trajekt - zaključio je Josip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2024 15:06