StoryEditorOCM
Splitkasnio pola sata

Drama u splitskoj luci! Vozač šlepera kamionom blokirao ulaz u trajekt: ‘Neka se maknu da ja uđem...‘ Došla i policija

Piše Ivica Marković
10. listopada 2024. - 12:08

Ponovno problemi s trajektima "Jadrolinije", ali ovaj put ne njihovom krivnjom. Naime, jutros je vozač šlepera splitskih registarskih oznaka, revoltiran činjenicom što njegov šleper ne može stati u trajekt, jer nije bilo mjesta, taj isti šleper "parkirao" pola na rampi trajekta, a pola na pločniku i nije dao pola sata trajektu da isplovi.

Zbog toga je u gradsku luku pozvana policija, koja je nakon određenog vremena uvjerila vozača šlepera da makne kamion i pusti trajekt da isplovi.

- "Tin Ujević" je trebao isploviti za Supetar u 10.45. Ukrcao sam se na trajekt i popeo gore u salon. No, u jednom sam trenutku pogledao na sat i vidio da je 11 sati i da trajekt ne polazi. Kako sam čuo viku, spustio sam se u garažu i vidio pola šlepera u trajektu, a pola izvan njega.

Pitao sam mornare što se događa, a oni su mi reki da vozač šlepera ne pušta trajekt. Kako su mi mornari rekli, vozač je došao na trajekt u 10.43, dakle samo dvije minute prije polaska, kada je trajekt već bio pun i kako nije mogao ući, jer nije bilo mjesta, to ga je iznerviralo - kaže putnik na trajektu koji nam je ustupio fotografije koje je snimio, kao i video.

U brodu je u tom trenutku prema procjeni našeg sugovornika bilo 300-tinjak ljudi.

image
Snimio čitatelj

- ‘Zvat ću svog odvjetnika, želim ime kapetana, neka se auti razmaknu da ja uđem‘... - vikao je vozač šlepera i nikako ga se nije moglo uvjeriti da napusti trajekt. Nas 300 smo bili zatočenici čovjeka koji nije puštao trajekt. Pa to ima samo u ovoj zemlji i nigdje drugdje! - kaže naš sugovornik.

Policajci su došli i na jedan fini i kulturni način ipak su ga uspjeli uvjeriti da izvede "pola kamiona" iz garaže kako bi brod mogao isploviti. 

Na kraju je, nakon pola sata vozač kamiona viknuo "pustit ću trajekt samo radi ovih ljudi da ne čekaju", izveo kamion vani i mi smo u 11.15 sati isplovili za Supetar. Pola sata smo kasnili i na ovaj način je poremećen cijeli vozni red. Strašno, što reći -zaključuje naš sugovornik, putnik na "Tin Ujeviću".

Iz "Jadrolinije" smo također dobili odgovor da se putnik nije ukrcao na trajekt pa je protestirao i da je policija preuzela rješavanje te situacije.

Kako nam je rekla Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske nakon što su policajci obavili razgovor s vozačem šlepera ustanovili su da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira pa će zbog toga biti prijavljen Općinskom prekršajnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2024 13:44