StoryEditorOCM
SplitSLUŽBENE INFORMACIJE

Jadrolinija održala hitnu presicu u Splitu: ‘Na brodu je 340 putnika, kvarovi se događaju‘ Znamo gdje će putnici kasnije

Piše Stipe Šarić
25. srpnja 2024. - 18:13

Koordinatorica splitske Jadrolinije Jelena Ivulić održala je u trajektnoj luci konferenciju za medije povodom situacije s trajektom ‘Oliver‘ koji se pokvario nasred mora.

- Danas je trajekt “Oliver” isplovio u svojoj redovnoj liniji u 10:30 sati iz Splita prema Veloj Luci. Međutim, za vrijeme plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Oko pola sata smo pokušavali riješiti taj tehnički problem, privremeno smo uspjeli, ali ponovno se dogodio. Traje i dalje te ga još uvijek pokušavamo intenzivno riješiti - pojasnila je Ivulić i otkrila kako planiraju prebaciti trajekt do Vele Luke.

- Kako bi što prije dovezli trajekt “Oliver” do Vele Luke, Jadrolinija je unajmila remorker kojeg očekujemo oko 19 sati. Putnici koji su na “Oliveru”, a idu za Lastovo, trebali su presjedati s jednog trajekta na drugi i bez obzira kada “Oliver” bude došao u Velu Luku, bit će prevezeni s trajektom “Korčula” ili s trajektom “Bartol Kašić” u Lastovo - informirala je što čeka putnike koji se trenutno nalaze na pučini.

image

Jelena Ivulić

Stipe Šarić

- Najmanje što mogu u ovome trenutku napraviti je zahvaliti se našim putnicima, kojih se na brodu nalazi 340, na razumijevanju prema našoj posadi i prema nama u ovoj izvanrednoj situaciji. Kvarovi se događaju, trudimo se maksimalno koliko možemo dok remorker ne dođe pokušati sve to uspostaviti, ali situacija je trenutno takva da čekamo remorker koji će dovesti trajekt do Vele Luke - rekla je koordinatorica, pa nadodala.

- Što se tiče putnika koji su trebali ići iz Vele Luke prema Splitu, zahvaljujemo se njima svakako na razumijevanju. Otišli su alternativnim putevima i Jadrolinija će pokriti te troškove - poručila je.

Upitan koncert na brodu

Valja napomenuti i da se za sutra planirala manifestacija u čast Olivera Dragojevića, a zasad se čekaju detaljnije informacije o kvaru.

- Vidjet ćemo kad dobijemo detaljnu informaciju o kvaru što će biti sa sutrašnjim rasporedom i plovidbom brodova prema Veloj Luci. Obavijestit ćemo vas čim primimo informaciju.

Kvarovi se događaju, toga smo svi svjesni. Bilo u avionskom ili željezničkom prometu, eto dešavaju se i nama. Do sada smo uspijevali kroz par sati to odraditi, a što se tiče našeg “Olivera” trudimo se i dalje te se nadam da ćemo uspjeti sve to riješiti. Detaljne informacije ćemo svakako dati sutra - zaključila je Ivulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 23:48