StoryEditorOCM
SplitUMALO POGIBELJNO

Fotografija sa splitske prometnice ledi krv u žilama, čitatelj je zgrožen: ‘Na moju sramotu produžio sam dalje...‘

Piše Frano Kiso
31. srpnja 2024. - 12:25

Gotovo svakodnevno na elektroničku poštu naše redakcije pristižu fotografije prometnog kaosa kakav vlada splitskim ulicama, bilo da je riječ o divljaštvu, oduzimanju prednosti ili nepropisnom parkiranju.

Međutim, danas su nam pristigle fotografije koje - lede krv u žilama. Na njima se vidi kako je osoba s invaliditetom prisiljena kolicima prolaziti prometnom trakom jer su automobili parkirani na nogostupu blokirali prolaz.

- Vožnjom Velebitskom ulicom u smjeru Vukovarske spazio sam čovjeka u invalidskim kolicima kako se pokušava progurati između parkiranog kombija i potpornog zida te njegovu muku kad je "u tisno" uspio proći prvo vozilo. Zatim je naišao na sljedeće vozilo koje je dimenzijama bilo manje, ali mu je vozač zbog svog načina parkiranja onemogućio bilo kakav prolaz - prepričava nam čitatelj situaciju koja ga je zgrozila jutros.

image

invalid na velebitskoj

Čitatelj

- Blokiran je prolaz i običnom pješaku, a pogotovo osobi s invalidskim kolicima. Smatram da nije bilo razloga za ovakav način "parkiranja" jer je bilo mjesta za normalno bočno parkiranje na nogostupu - tvrdi.

- Na moju sramotu produžio sam dalje, ali iznerviran viđenim odlučio sam se vratiti ne bi li pomogao čovjeku da se spusti na kolnik te ponovo podigne i zaobiđe osobno vozilo. U međuvremenu se čovjek već vratio nazad nekakvih pedesetak metara, provlačeći se opet kraj kombija. Uspio se nekako spustiti na kolnik, dovući do raskrižja Velebitske i Zagorskog puta te ponovno popeti na nogostup.

image

invalid na velebitskoj

Čitatelj

- Pritom je sebe doveo u opasnost od prometa koji se odvijao niz Velebitsku ulicu, a nitko od sugrađana ga nije zaštitio svojim vozilom ili strpljivo pričekao da napravi tih sto metara uz rub ceste do mjesta gdje se ponovno popeo na nogostup - ogorčen je Splićanin te dodaje kako ga je iznervirala njegova loša reakcija i društvo koje ne mari za sugrađane sa smanjenom pokretljivosti.

image

invalid na velebitskoj

Čitatelj

- Ne zanimaju me nikakve agresije prema loše parkiranim vozilima ili napadanje ‘Split Parkinga‘, samo bih volio da smo svi svjesniji jedni drugih - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 07:23