StoryEditorOCM
Splitdječak velikog srca

Dugopoljac ovo nije očekivao: maleni Luigi u bolnici posjetio ozlijeđenog policajca i donio mu pismo puno dobrih želja

Piše Marko Didić
13. srpnja 2024. - 13:16

Osmogodišnji Luigi Borčić iz Kaštel Gomilice nije želio upoznati ni Marka Livaju ni Ivana Perišića. Zapravo htio je upoznati Perišića, ali onoga drugoga. Taj drugi Perišić je Željko, poznati prometni policajac koji je prije tri dana teško ozlijeđen na svom poslu kada je na njega motorom divljački nasrnuo 24-godišnjak.

Divljaci u Splitu motorom pokupili poznatog policajca. Doznajemo: Dugopoljac je teško ozlijeđen, no nije životno ugrožen

"Luigi obožava motore",  kaže nam njegova mama Ana koja je sinu ispunila želju i dovela ga do bolničkog kreveta ozlijeđenog policajca. Radi kao medicinska sestra na Traumatologiji gdje je Perišić smješten, a susret iskusnog policajca i dječaka je bio vrlo srdačan.

Luigi je štampanim slovima na tvrdom žutom ukrasnom papiru napisao: "Dragi Perišiću, brzo ozdravi da opet sidneš na svoj motor. Čuvaj se! Sretno! Luigi Borčić". Uz normalne gramatičke greške i nepoštivanje razmaka ovo dirljivo pismo je bilo ukrašeno i nacrtanim srcem pri dnu.

image
Privatni album

Srce je dječaku nakon posjete bilo kao kuća, a i Perišić se, kao što vidite, osmjehnuo te mu je sigurno barem jedan bolnički dan Luigi učinio sretnim.

I Luigi i cijela njegova obitelj žele policajcu brzo ozdravljenje, a na pitanje hoće li i Luigi u budućnosti biti policajac čujemo od njega odgovor da ne zna. Zna samo da voli motore i Perišića kojeg što prije želi vidjeti na ulicama kako juri na policijskom motoru.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 12:34