StoryEditorOCM
Splitsutra operacija

Divljaci u Splitu motorom pokupili poznatog policajca. Doznajemo: Dugopoljac je teško ozlijeđen, no nije životno ugrožen

Piše N. L.
10. srpnja 2024. - 23:09

Prema za sada neslužbenim informacijama, ozlijeđeni policajac kojeg je danas u zagrebačkoj ulici namjerno udario motorist, je Željko Perišić, poznatiji pod nadimkom Dugopoljac, jedan od najprepoznatljivijih prometnih policajaca u Splitu i okolici. 

Dramatične scene usred Splita: Pokupili policajca koji ih je išao zaustaviti, vozili s njim na motoru. Ostao je ležati

Prebačen je nakon udesa hitno u bolnicu i prema prvim informacijama s kojima raspolažemo, pri svijesti je.

image
Paun Paunović/Cropix

- Policajac je pri svijesti, stabilno i nije životno ugrožen. Trenutno je u tijeku medicinska obrada - prvotno smo doznali iz KBC-a Split, uz puno konkretniji izvještaj kasnije:

- Osoba ima prijelom desne noge. Riječ je o teškoj ozljedi, no pacijent je stabilno i nije životno ugrožen. Hospitaliziran je na Zavodu za ortopediju i traumatologiju Klinike za kirurgiju KBC-a Split i bit će podvrgnut operativnom zahvatu.

Perišić je svojim načinom postupanja već godinama sinonim za red i disciplinu. Čak i oni koje je ovaj prometni policajac na motoru kaznio, podržavaju njegovu strogoću i restriktivno uvođenje reda na splitskim ulicama.

Najpopularniji splitski policajac uhvaćen u akciji, njegovi fanovi su oduševljeni: Veliki kralj puni proračun više nego iti jedna Vlada. Diko, nauči ih i da na narančasto staju!

Za svoj prepoznatljiivi angažman u radu dobio je 2019. godine u mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i posebnu nagradu povodom Dana policije zajedno s još dvojicom svojih kolega Stjepanom Ćubelićem i Blažem Prcelom.

image
Tom Dubravec/Cropix

Dugopoljac jači od semafora: pogledajte kako je čuveni policajac uveo red na zloglasnom splitskom raskrižju

- Volim svoj posao, koji pokušavam obavljati stvarno temeljito. Na sve jednako primjenjujem zakon da bih zaštitio građane i kako bi bilo što manje stradalih na cestama. To mi je želja i ništa drugo - kazao je, između ostalog, prilikom primanja spomenute nagrade.

image

Željko Perišić

Paun PaunovićCropix

‘Kažu da sam najgori, a ja samo radim svoj posao‘: Željko Perišić zvani Dugopoljac najpoznatiji je policajac na motoru sa splitskih ulica, evo što nam je ispričao

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. kolovoz 2024 10:25