StoryEditorOCM
Splitpalmina piplović

Domovinski pokret žestoko opleo po Puljku zbog nove ploče na vrtiću: ‘Stavljajte, drugovi, stajat će još par mjeseci...‘

Piše Split SD
9. srpnja 2024. - 20:31

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije na svom Facebooku se žestoko obrušio na gradonačelnika Ivicu Puljka zbog vraćanja imena "Palmina" vrtiću na Marjanu.

- Gradonačelnik Ivica Puljak ponovno nasrće na vrtiće i škole. Baš kao što je nakeda obilazio predškolske ustanove i djeci tumačio kako nema Boga tako i danas, dosljedan svojim novim ideološkim ciljevima, imenuje vrtiće prema partizanskim borcima iz vremena Drugog svjetskog rata.

image
Facebook

Ovaj potez gradonačelnika smatramo jeftinim populizmom i ulaskom u izbornu godinu. Koliko je gradonačelnik dosljedan u svojim ideološkim stavovima, možda bi najbolje dočarao da je na otrkivanju ploče s novim imenom vrtića "Tamarin" zapjevao onu pjesmu koju je svojevremeno pjevao po raznim zagvoškim svadbama.

Puljak očito ima kaput za sva vremena i za sve sustave. No, ostavimo li na trenutak po strani gradonačelnikovu ideološku dosljednost, moramo se zapitati - u kojem pravcu nas vodi današnje preimenovanje vrtića Tamarin? Je li normalno da u današnje vrijeme imenujemo predškolske ustanove po borcima iz Drugog svjetskog rata?

Kakva je to poruka društvu i kamo nas to vodi, pretvaramo li splitsko društvo u društvo po uzoru na Sjevernu Koreju? Gdje su danas svi liberali, antimilitaristi i slobodoumni mislioci kada se treba suprotstaviti očitom nasrtaju na predškolske ustanove? Zna li itko broj pravobraniteljice za djecu?

image
Facebook

Potpuno je jasno kako se nitko od njih neće javiti i kako svi oni pripadaju istom ideološkom okviru, a u udrugama za zaštitu ljudskih prava nalaze se na privremenom radu dislocirani iz matičnih partija.

Međutim, zamislite sada da nekom gradonačelniku padne na pamet dječji vrtić nazvati po palom vitezu iz Domovinskog rata. Mediji bi kampirali ispred ureda gradonačelnika, pravobranitelji za djecu bi pisali Vijeću Europe, a priča o militarizaciji društva i skretanju udesno ne bi silazila s naslovnica. U Splitu se ništa od toga neće dogoditi, može se jedino dogoditi da umjesto nekih Pčelica ili Vrapčića osvane ploča po novom Bošku Buhi.

Stavljajte drugovi, stajat će tamo još par mjeseci - naveli su u svojoj Facebook objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 15:32