StoryEditorOCM
Splitvatra se smiruje

Direktor splitske ‘Čistoće‘ o požaru na Karepovcu: ‘Nikako mi nije jasno kako je gorjelo 500 metara dalje...‘

Piše Petra Klarić
9. listopada 2024. - 11:18

Ivica Karoglan, direktor splitske komunalne tvrtke "Čistoća", ispred ulaza u Karepovac dao je izjavu za medije vezano za požar koji je u utorak oko 22 sata planuo na odlagalištu otpada. Kaže da ne misli da je itko podmetnuo požar, ali sve okolnosti utvrdit će se nakon što policija završi očevid. 

- Sinoć oko 22 sata izbio je požar na deponiju Karepovac, u istočnom dijelu gdje se deponira miješani komunalni otpad, radi se o glomaznom otpadu, prostorno nekakvih 1500 metara kvadratnih.

image

Ivica Karoglan

Vojko Bašić/Cropix

Kako je došlo do zapaljenja, mi ne znamo. Dolje su vatrogasci, sada je faza nekakvog izdimljavanja, s obzirom na to da su količine padalina tijekom cijele noći bile poprilično velike.

Kad je požar buknuo, glomazni otpad bio je poprilično mokar još od kiše koja je padala ovoga vikenda. Što se tiče uzroka zapaljenja, policija će odraditi svoj posao pa ćemo biti pametniji - rekao i dodao da se tu i tamo pojavi pokoji plameni jezičak.

Među otpadom koji je gorio bio je uglavnom namještaj, kako Karoglan kaže, sve ono što inače vidimo na javnim površinama. Dodaje da mu nikako nije jasno kako je gorjelo 500 metara prema sjevernom dijelu Karepovca. 

image

 

 

Tom Dubravec/Cropix

- To nije jasno apsolutno nikome, ali hvala Bogu, u vrlo kratko vrijeme i uz pomoć kiše i vatrogasaca, na vrijeme se ugasio - kaže.

Karoglan kaže da nema sumnji po pitanju podmetanja požara, ali vjeruje da će policija odraditi svoj posao. U svakom slučaju, na Karepovcu postoje kamere pa će se i one pregledati.

- Ja kao direktor ne mislim da je bilo tko zapalio, da ima bilo tko interese radit takve stvari. Policija će napraviti očevid i na osnovu toga ćemo biti pametniji - dodaje. 

Od pasa koji su u privremeno sklonište na Karepovcu prebačeni s Duilova požar je udaljen otprilike 70 metara, ali oni nisu u opasnosti od vatre. Prikupljanje otpada funkcionira normalno i sve bi trebalo biti kao i do sada.

- Zaboravio sam reći da je velik problem koncentracija madraca, ne samo kod nas, nego generalno na našoj obali. Rješenje za to su energane - kazao je za kraj Karoglan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 13:15