StoryEditorOCM
SplitSVAKOME NJEGOVO

Amerikanka pobrojala stvari koje u Splitu ‘nisu normalne‘. A zašto neće ostati živjeti ovdje? Nikad vam ne bi sinulo...

Piše M. U.
24. lipnja 2024. - 18:39

Korisnica TikToka madsabroad snimila je zanimljiv video u kojem navodi što je sve normalno raditi u Splitu, ali ne i u drugim mjestima na svijetu. 

- Trenutno se nalazim u Splitu, gradu u kojem sam živjela gotovo dvije godine. Svaki put kada sam ovdje živim ili najzdravije ili potpuno nezdravo. Iako je "party scena" ovdje poprilično živa, lako se može pristupiti prirodnom okruženju, a Hrvati su jako zdrav i utreniran narod što vas itekako motivira da pazite na liniju - započinje u svom videu. 

Kaže da je jako teško pronaći stan u Splitu u kojem možete živjeti tijekom cijele godine. 

- Jako je puno tenzija kada su u pitanju nekretnine jer plaće Hrvata nisu u skladu s cijenama. Opijanje je prihvatljivo u bilo koje doba dana. Nekidan san bila u ranojutarnjoj šetnji da vidim izlazak sunca, srela sam grupu starijih muškaraca kako piju pivo u 6 ujutro na lokalnom okupljalištu - govori. 

Primijetila je i ogroman broj grafita, posebno onih posvećenih Hajduku. 

- Lokalac mi je objasnio da to ima veze s nogometom, sjever se odnosi na Zagreb, a jug na Dalmaciju. To mi je pojasnilo zašto viđam brojne reference na ovu temu po gradu. Split je i jako dramatičan, nikada nisam srela ljude koji se toliko ponašaju kao djeca, pogotovo kada je u pitanju turizam. Ponekad su u pitanju manje ozbiljne stvari poput tračeva, a ponekad mafijaške teme. To je razlog zbog kojeg sam odlučila da neću živjeti u Splitu - zaključuje, a cijeli video možete pogledati u nastavku:

@madsabroad Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by.  #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer ♬ LINGER X PAPER PLANES - Allison Keeley
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 18:41