StoryEditorOCM
Otocirekli su - ne može

Djeca iz Jelse prijavljena komunalnim redarima, lokalci pokrenuli peticiju protiv sulude zabrane: ‘Kupite nešto od njih‘

Piše Stjepan Mijat Zaninović
13. kolovoza 2024. - 17:38

Da je vodstvo Hvara znalo davati zabrane kao što ih daje vodstvo Jelse, nikada ne bi došlo do obračuna među ugostiteljima koji preglasnom glazbom uznemiravaju jedan drugog i sve oko sebe. Naime, nakon što je zabranjen toples na svim javnim plažama, u Jelsi djeca ne smiju prodavati “na štandovima” (čitajte na podu).

image

"Dječji pazar Jelsa"

Jelsa Bez Cenzure

Kako prenosi Facebook grupa “Jelsa bez cenzure” djeca na rivi su prijavljena komunalnom redarstvu i više ne smiju prodavati npr. narukvice koje same izrađuju ili sok od naranče, nego navodno samo kamenje, crteže i školjke.

No, iako Hvar ne zna učiti od Jelse, Jelšanska mladost uči od Hvara pa su tako odmah sastaviti peticiju na A4 papiru. Vjerojatno nisu niti očekivali da će iza njih stati more domaćih. Objava s peticijom ima (za tako malo mjesto i grupu od 1400 članova) čak 72 komentara i podijeljena je 31 put. Domaći ljudi ogorčeni su što se djeci brani prodaja dok “im centar mista izgleda kao veliki pazar”.

image

Kako je počelo

Jelsa Bez Cenzure

Potom je administrator grupe “Jelsa bez cenzure” objavio poziv svima da kupe nešto od djece, a peticija je skupila toliko potpisa da je visila s rasvjetnog stupa. Čeka se odgovor nadležnih koji bi morali presuditi o tome smiju li djeca prodavati na rivi.

image

Na kraju se peticija dobro napunila

Jelsa Bez Cenzure
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:52