StoryEditorOCM
Obalahakerski napad

Zamjenik direktora splitskog aerodroma o trenutnom stanju: ‘Dajemo sve od sebe...‘; Otkrio je koliko kasne avioni

Piše split sd
23. srpnja 2024. - 12:21

Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke sv. Jeronim čiji je sustav jučer bio meta hakerskog napada, otkrio je kakvo je najnovije stanje oko 11 sati na splitskom aerodromu.

- S obzirom da nemamo podršku informatičkog sustava, radimo ručno prijavu za let, to je ovaj dio procesa prihvata i otpreme putnika koji je složeniji. Proces putnika u dolasku je bitno jednostavniji i to ide bez poteškoća. Pojačali smo naše snage i dajemo sve od sebe. Za sada sve ide jako dobro - objasnio je Bilas.

image

Pero Bilas, zamjenik direktora aerodroma

Paun Paunović/Cropix

Dodao je da su do sada odradili 19 zrakoplova u slijetanju, na putu ih je osam, a poletjelo je 14 zrakoplova.

Hakeri napali splitsku zračnu luku, sve se ručno radi! Stigao i Ministar Butković: ‘Pregovori ne dolaze u obzir...‘

- Držimo se plana i prosječno kašnjenje je otprilike 15 minuta u ovim okolnostima. Danas ukupno imamo 90-ak velikih komercijalnih zrakoplova i 10ak generalne avijacije. Ako zadržimo ovaj tempo nadamo se da zaista neće biti nikakvog divertiranja letova na alternativne destinacije. Zasad ide jako dobro i nadamo se da će tako ostati do kraja dana - rekao je zamjenik direktora splitskog aerodroma.

image
Paun Paunović/Cropix

Istaknuo je da stručni timovi rade danonoćno na rekuperaciji sustava te im je potreban mir i vrijeme da se to sve sredi.

- Sumnja je od prvog trenutka bila u hakerski napad, a tijekom noći smo dobili potvrdu od naših nadležnih institucija - za kraj je kazao Bilas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 19:12