StoryEditorOCM
ObalaZENIČKO ODMARALIŠTE

Veliki preokret: vodeći dalmatinski hotelijer kupuje 11.000 kvadrata u prvom redu do mora u Dućama, evo po kojoj cijeni

Piše Split SD
21. kolovoza 2024. - 07:39
Nekadašnje Zeničko odmaralište nalazi se na istočnom dijelu Duća, tik uz Jadransku magistraluNikola Vilić/Cropix

Nekoć vrlo popularno, a danas devastirano Zeničko odmaralište u Dućama, kupuje poznato ime iz dalmatinskog turizma i gospodarstva.

Novi vlasnik gotovo 11 tisuća četvornih metara prostora s obje strane Jadranske magistrale, što uključuje i nekretnine u prvom redu do mora na istočnom rubu poznate pješčane plaže, postat će omiška tvrtka "Andro Internacional", navodi portal Zenicablog iz Zenice u BiH.

Riječ je o kompaniji koja drži hotel "Plaža" u središtu Omiša, a lani se neuspješno natjecala za 20-godišnju koncesiju nad dotadašnjim kampom "Galeb" na predjelu Ribnjak koju je u konačnici dobila istarska tvrtka "Rudan". Kako se spominje, ponuda iz Dalmacije bila je jedina na nadmetanju za vrijedan kompleks koje je raspisao Grad Zenica kao aktualni vlasnik imovine.

image

Kompleks obuhvaća i površine uz more

Nikola Vilić/Cropix

Cijela priča, naime, opterećena je brojnim imovinskim i pravnim problemima koji sežu punih 30 godina unatrag i posljedica su neurednog razdruživanja dotadašnjih jugoslavenskih republika iz bivše državne zajednice. O tome više čitajte u sljedećim tekstovima:

Rat u Dućama: Zenica dobila Hrvatsku na sudu pa oglasila prodaju odmarališta; Izborili i ‘brisanje‘ pomorskog dobra

Na atraktivnoj lokaciji u srcu Dalmacije propada legendarni turistički kompleks tik do mora, evo i zašto: ‘Hrvatska država otima nam zemljište i blokira prodaju!‘

Vlasnik "Andre Internacionala" je poduzetnik Andro Tomasović koji je gradskoj vlasti Zenice, koja je provodila prodajni natječaj, ponudio traženu cijenu od 5,24 milijuna eura ili oko 480 eura po kvadratu, što je natječajno povjerenstvo prihvatilo i predložilo lokalnom parlamentu da ga potvrti, kao i prijedlog predugovora o kupoprodaji nekretnina. 

Javno otvaranje ponuda održano je prije nekoliko dana, a nazočio mu je Domagoj Tomasović, sin omiškog poduzetnika i ujedno zastupnik tvrtke.

- Ponuda glasi na 5,245.005 eura i ispunjava sve uvjete tražene u međunarodnom javnom pozivu.

Komisija predlaže Gradskom vijeću da prihvati ponudu i da suglasnost za zaključenje predugovora o kupoprodaji nekretnina. Nakon što se riješe i ostale formalne prepreke u Hrvatskoj, ova suglasnost Vijeća bit će i preduvjet za potpisivanje ugovora - piše Zenicablog.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 02:56