StoryEditorOCM
ObalaBLOKIRAN PROJEKT

SDP-ova bomba: podržat će HDZ! Uvjet je da gradonačelnik mora dokazati da je dozvola za zgrade kod ‘Lidla‘ legalna

Piše Ivica Nevešćanin
17. svibnja 2024. - 16:10

Novi uvjet za gradonačelnika Dukića: Kad već neće farba, neka kaže, tko je i za koliko izdao nezakonitu građevinsku dozvolu na prostoru SAS-a za gradilište koje je zatvorila i građevinska inspekcija.

SDP-ov klub vijećnika u Gradskom vijeću Zadra istog trena diže ruku za Proračun - napisao je Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a i stranačkog kluba u lokalnom parlamentu, u petak poslijepodne na svojem profilu na Facebooku i bacio "bombu" u medijski prostor!

BLOKADA BLAGAJNE Radeta ima novi uvjet za Dukića: "Otkrijte tko je i za koliko izdao nezakonitu građevinsku dozvolu na prostoru SAS-a i dižemo ruku za proračun!"

Radeta nas je natjerao da još jednom dobro pročitamo što je napisao, a onda i da ga nazovemo kako bi nam pojasnio jesmo li ono što smo pročitali najbolje shvatili.

image

Daniel Radeta, čelnik zadarskog SDP-a i stranačkog kluba u Gradskom vijeću
 

Zvonko Pavić/Cropix

Jeste li stvarno spremni podržati gradski proračun kao klub vijećnika SDP-a ako vam gradonačelnik (inače član HDZ-a, op.a.) kaže tko je izdao vama spornu građevinsku dozvolu?

- Da, dajemo mu šansu da nas dobije za proračun.

Vi ste uvjereni da je u pitanju nezakonito izdana građevinska dozvola?

- Jesam, zato i nikad nisam dobio drugi odgovor od gradonačelnika na moje objave. Ta dozvola nikad nije smjela biti izdana jer parcela nije imala dovoljno kvadrata.

Dobro, ako nije smjela biti izdana, posla će možda imati policija ili državno odvjetništvo. No što ako je dozvola izdana u skladu sa zakonom, odnosno ako vam gradonačelnik dokaže da je sve napravljeno po slovu zakona? Hoćete li i tada biti spremni podržati proračun?

- Napisao sam što sam napisao. Da, u tom slučaju, ako se utvrdi da je dozvola izdana zakonito, naš klub će podržati gradski proračun.

Odmah nakon ovog razgovora naš internetski portal Zadarski.hr je od Ureda gradonačelnika Dukića, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacija, zatražio informacije o izdanoj dozvoli za višestambenu zgradu kod "Lidla" na zadarskom predjelu Plovanija.

Tražili smo objašnjenje za sve korake tijekom izdavanja dozvole, od lokacijske do građevinske dozvole, te odgovarajuće zakone i uvjete iz plana na koje se dozvola referira. Ako dozvola ostane visjeti u zraku, možda će pasti neka kaznena prijava, ako dozvola bude potkrijepljena zakonskim podlogama, Grad bi mogao dobiti proračun koji nema od početka ove godine!

Naravno, pod uvjetom da SDP-ovac Radeta održi datu riječ.

Podsjetimo, gradilište višestambene zgrade na Plovaniji nedavno je zatvorila građevinska inspekcija jer su radovi započeli nakon isteka valjanosti građevinske dozvole. SDP-ov lokalni čelnik je do sada kao uvjet za podršku proračunu od gradonačelnika tražio uklanjanje murala hrvatskog vojnika na Bulevaru. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 14:40