StoryEditorOCM
Obaladovršena istraga

Policija objavila što je prethodilo obaranju maloljetnika u Omišu: ‘Najprije je prijetio radniku gradskog prijevoza...‘

Piše SPLIT SD
3. listopada 2024. - 11:07

Priča koju smo jučer objavili vezano uz videozapis koji nam je poslao čitatelj, a u kojem se može vidjeti policajac koji na pod obara maloljetnika, danas je dobila svoj epilog, onaj policijski. 

Građani zgroženi postupanjem policajca; kruži video u kojem obara na pod maloljetnika... Policija ima svoju verziju...

- Policijski službenici PU splitsko - dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom za koju je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer na području Omiša ostvario obilježja dva kaznena djela.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je na štetu djelatnika javnog gradskog prijevoza ostvario obilježja kaznenog djela Prijetnja iz čl. 139 st.2. KZ.

Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je na štetu dvojice policijskih službenika ostvario obilježja kaznenih djela i to Prisila prema službenoj osobi iz čl. 314 st.1. i 2. i kaznenih djela Prijetnja iz čl.139 st.2 Kaznenog zakona.

U događaju napadnuti policijski službenik je zadobio lakše tjelesne ozlijede. Danas je (maloljetnik) uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku - naveli su iz PU splitsko-dalmatinske, izvijestili su iz PU SD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 11:07