StoryEditorOCM
Obalanikad kraja

Ovi prizori na ulicama sve češći, lokalni frizeri na rubu živaca: ‘Nitko ih ne sprječava, a sve rade na crno!‘

Piše Vijesti sd
26. srpnja 2024. - 07:45

Gordana Katulić Jakić, predsjednica Ceha frizera Zadarske županije, medijima i nadležnim institucijama ukazala je na problem s kojim se tijekom turističke sezone suočavaju obrtnici, piše Zadarski.hr.

- U utorak navečer, po ulicama povijesne jezgre grada Zadra, osobe koje nemaju registriranu djelatnost, prolaznicima su nudili usluge pletenja kose i na taj način, protivno propisima, stjecali financijsku korist, dok ih nitko u tome nije spriječio - kaže Katulić Jukić.

image
Gordana Katulić Jukić/ Zadarski.hr

Nelegalno nuđenje usluga pletenja kose se događalo kod Arheološkog muzeja grada Zadra i na Kalelargi kod HNK Zadar.

- Ovakvo postupanje nadležnih je suprotno postupanju prema ljudima koji propisno vode svoje obrte i podmiruju svoje obveze jer njih redovno posjećuju razne inspekcije i kontrole. Ovakva nelojalna konkurencija koja radi na crno, obrtnicima predstavlja problem u poslovanju - tvrdi.

Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, tvrdi kako će komunalno redarstvo intervenirati promptno uz nužnu podršku nadležnih državnih službi s ciljem sprječavanja i otklanjanja krajnje neprihvatljivog ponašanja na javnoj površini.

image
Gordana Katulić Jukić/ Zadarski.hr

Istaknuo je i kako komunalno redarstvo koje je sinoć provodilo nadzor gradskih ulica nije zateklo osobe koje su bile u prekršaju. Kaže i kako će komunalna služba biti uporna u sprječavanju ovakvih protupropisnih pojava na gradskim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 01:40