StoryEditorOCM
ObalaTURISTIČKA DOGAĐANJA

Na jednu večer rađa se mala Venecija tik do Splita! Na fešti vas čekaju vožnje u barkama, kancone i talijanska spiza

Piše Mia Sesartić
22. srpnja 2024. - 19:38

Na Rivi u Vranjicu, u blizini tamošnje škole, priređuje se u subotu, 27. srpnja od 21 sat, "Večer male Venecije". Riječ je o programu kojeg priređuje Turistička zajednica grada Solina u suradnji s Mjesnim odborom Vranjic.

Kako navode organizatori, program manifestacije obuhvaća koncert talijanskih kancona u izvedbi Ksenije Periš i uz pratnju Vinka Urlića za klavijaturama, a u pretprogramu će im se pridružiti Roko Sedlar.

Gastronomija

U gastronomskom dijelu večeri posjetitelji će moći kušati talijanska jela - tjestenina Bolognese i Frutti di mare.

Također, svi zainteresirani će moći uživati i u romantičnim vožnjama barkama.

- Osigurali smo i besplatan prijevoz autobusom iz Splita u 20.30 sati (Trajektna luka - preko puta Pošte) sa zaustavljanjem u 20.50 sati u Solinu na parkiralištu kod Glorijeta, te povratak istom rutom u 23 sata - ističe Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina i najavljuje preostala događanja u njihovoj organizaciji za ovo ljeto.

Program do kraja ljeta

- Do kraja ljeta još nas očekuje i 2. kolovoza "Gastro večer" u Kučinama ispred tamošnje škole s početkom u 21 sat, 3. kolovoza "Sajam antičkih zanata", kao treća, odnosno završna večer manifestacije "Romantika u Saloni", koja počinje u 20 sati na prostoru malog Glorijeta u centru grada, nasuprot Doma Zvonimir. Zaključno slijedi gastromanifestacija, 23. kolovoza u 20 sati, u ambijentu Gašpine mlinice pod nazivom "Iz solinskog lonca – što su jeli naši stari". Ulaz na sve manifestacije je slobodan - poručuju iz solinskog TZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:06