StoryEditorOCM
Obalaneizvjesna situacija

Avioni koji su trebali sletjeti u Zračnu luku Sveti Jeronim preusmjeravaju se u Zadar: ‘Organiziramo prijevoz do Splita‘

Piše Petra Klarić
22. srpnja 2024. - 22:38

Iz Zračne luke "Sveti Jeronim" u Kaštelima trenutno ne polijeće (ni ne slijeće) većina zrakoplova, navodno zbog pada sustava. Kaštelanska zračna luka puna je putnika koji ne znaju što bi i kada će uopće poletjeti, a kako neslužbeno saznajemo, letovi za Split trenutno se preusmjeravaju na zračne luke u Zadru i Dubrovniku.

Provjerili smo kakvo je stanje u Dubrovniku i Zadru, a prvi dobar znak je bio što smo ih uspjeli dobiti na telefon. Iz Zračne luke "Ruđer Bošković" u Dubrovniku nisu nam mogli potvrditi  preusmjeravaju li se tamo zaista splitski letovi, ali ipak ima indikacija da nešto ne štima.

- Ne mogu reći za preusmjeravanja, ali gotovo svi letovi kasne, stanje je pomalo kaotično - rekli su nam iz dubrovačke zračne luke.

image

Termini dolazaka zrakoplova u Zračnu luku "Ruđer Bošković"

Screenshot

Iz Zadra smo pak dobili konkretnu potvrdu, djelatnica nam je potvrdila da se u Zadar preusmjeravaju letovi koji su trebali sletjeti u Kaštela.

image

Termini dolazaka i odlazaka zrakoplova u Zračnoj luci Zadar

Screenshot

- Trenutno nema gužve, nadam se da će tako i ostati jer već organiziramo prijevoz do Splita za putnike čiji su letovi preusmjereni ovdje - rekla nam je djelatnica iz Zračne luke Zadar.

Iz Beča se Dalmaciji Danas javio Splićanin koji bi trebao izravno letjeti do Zračne luke u Splitu.

"Avion iz Beča je trebao poletjeti u 20 sati i 30 minuta. Od pilota smo dobili obavijest da polijetanja prema Splitu nema do daljnjega. Vrlo je upitno što će biti dalje. Neki ljudi su nam rekli da je u prije nekoliko dana sličan problem bio u zračnoj luci ovdje u Beču te da su na kraju putnike izbacili iz aviona i zamolili su ih da prenoće te da čekaju idući let tijekom sutrašnjeg dana", otkrio je za Dalmaciju Danas Splićanin.

U svakom slučaju, brojni Splićani su ‘zaglavili‘ diljem Europe u zračnim lukama i za sada se ne mogu vratiti kućama dok se ne riješi problem u mnogim zračnim lukama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 19:53