Umak od rajčice toliko je svestran, ukusan i praktičan da ga svi često kuhamo, no malo je poznato da mu neki dodaci kojih se na prvu uopće ne biste sjetili mogu znatno poboljšati okus.
Kod umaka od rajčice najveći je problem kiselost, koju mnogi snižavaju dodavanjem šećera. Međutim, kiselosti možete doskočiti i drugačije - dodajte malo sode bikarbone, koja ima alkalni karakter, pa neutralitira kiselinu. Samo budite oprezni s količinom, jer previše sode bikarbone lako pokvari okus umaka. Najbolje je dodati prstohvat, promiješati pa kušati te potom dodati još malo ako je potrebno.
Drugi način za postizanje slatkoće je dodavanje fino usitnjene mrkve u umak od rajčice. Mrkva će se prilikom kuhanja raspasti, a umaku će dati blagu slatkastu notu.
Pored dodataka koji ne...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....