StoryEditorOCM
Savjetifrigano

Za najbolji pomfrit koji ste ikad ispržili pazite na ove detalje, oduševit ćete se! Evo i što nipošto ne smijete raditi

Piše Spiza SD
1. kolovoza 2023. - 07:45

Kad se po ovim ljetnim vrućinama upustite u mukotrpno prženje krumpirića, a rezultat ne zadovolji iščekivanja, nije nikakvo čudo ako vam dođe da cijelu zdjelu pomfrita, zajedno s tavom iz koje je ozašao, zavitlate o zid. Poštedit ćemo vas kuharskih katastrofa uz par jednostavnih savjeta iz koje frigani krumpiri svaki put ispadaju možda čak malo predobro...

Ponajprije, birate krumpir s nižo razinom škroba - takav će se pri prženju iskazati u najboljem svjetlu.

Nadalje, nakon što ga oljuštite, ubacite ga u zdjelu punu hladne vode. Taj će postupak dodatno smanjiti količinu škroba u krumpiru.

Obratite pozornost na tavu: trebala bi biti odgovarajuće veličine, a svakako je poželjno da ima deblje dno. Što bolja i kvalitetnija tava, to bolji pomfrit, ali i sve drugo što u njo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 17:11