StoryEditorOCM
Savjetitko bi rekao

Za meku i sočnu piletinu poslužite se tekućinom koju inače izlijete u sudoper: čini čuda bez obzira na poziciju!

Piše Spiza SD
19. travnja 2023. - 15:59

Želite li sočniju i mekšu piletinu (a tko ne želi?), poslužite se malim trikom koji vas neće koštati baš ništa. Pod uvjetom da kod kuće imate tekućinu koju inače izlijevate u sudoper. Mislimo na salamuru u kojoj se čuva feta sir: čim isprobate ovaj trik prestat ćete je bacati - može učiniti čuda u kužini! 

Sve što trebate napraviti je uliti preostalu tekućinu iz pakiranja feta sira u zdjelicu ili plastičnu vrećicu i u nju potopiti piletinu. Posudu poklopite, odnosno vrećicu zatvorite pa pospremite u hladnjak na par sati. Piletinu zatim izvadite, posušite kuhinjskim papirom i pripremite kao i inače, ništa ne trebate mijenjati u svom omiljenom receptu, a rezultat će vas oduševiti.

Osim što je zgodan pomoćnik u omekšavanju piletine, salamura u kojoj se čuva feta sir će vam dobro doći i kao dodatak pecivima i kruhu te kao dodatak vodi za kuhanje povrća i preljevu za salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:41