
Želite li sočniju i mekšu piletinu (a tko ne želi?), poslužite se malim trikom koji vas neće koštati baš ništa. Pod uvjetom da kod kuće imate tekućinu koju inače izlijevate u sudoper. Mislimo na salamuru u kojoj se čuva feta sir: čim isprobate ovaj trik prestat ćete je bacati - može učiniti čuda u kužini!
Sve što trebate napraviti je uliti preostalu tekućinu iz pakiranja feta sira u zdjelicu ili plastičnu vrećicu i u nju potopiti piletinu. Posudu poklopite, odnosno vrećicu zatvorite pa pospremite u hladnjak na par sati. Piletinu zatim izvadite, posušite kuhinjskim papirom i pripremite kao i inače, ništa ne trebate mijenjati u svom omiljenom receptu, a rezultat će vas oduševiti.
Osim što je zgodan pomoćnik u omekšavanju piletine, salamura u kojoj se čuva feta sir će vam dobro doći i kao dodatak pecivima i kruhu te kao dodatak vodi za kuhanje povrća i preljevu za salatu.