StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Uhvatila vam se plijesan na džemu pa se pitate možete li ga i kako spasiti: jednu stvar ni u ludilu nemojte napraviti...

Piše Spiza SD
8. kolovoza 2023. - 07:10

Napravili ste džem, umorili ste se sjeckajući voće i miješajući ga na laganoj vatri, a kad ono... plijesan. I što sad? Na pitanje smije li se jesti džem na kojem se uhvatila plijesan već smo vam odgvorili (potvrdno, a o detaljima se uputite ovdje), a evo par riječi o tome što možete poduzeti kako plod svoga truda ne biste morali baciti u smeće.

Najprije riječ-dvije o tome zašto se plijesan uopće pojavila. Plijesan se stvara kada je džem u kontaktu sa zrakom, bilo zbog toga što staklenka nije dobro zatvorena, bilo zbog toga što je predugo bila otvorena, čak i ako je bila u hladnjaku. Nadalje, plijesan ukazuje na kontaminaciju - bilo da je za to kriva nepravilno sterilizirana staklenka ili ste ga grabili žlicom koja nije bila savršeno čista (priznajte, drago vam je polizati žli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 00:58