Pečena piletina mnogima je slaba točka, no ako se priprema ne odradi kako treba, umjesto sočnog pečenja dobit ćete tvrdo i isušeno meso kakvo nitko ne voli jesti. Odlučite li se u pećnici pripremiti bijelo pileće meso, e tek vas u tom slučaju očekuje osobito zeznuta zadaća... Osim ako znate ovu malu caku.
Pileća prsa potrebno je prije pečenja u pećnici dobro natopiti marinadom od nekog kiselog sastojka, primjerice jogurta, kiselog vrhnja ili limuna, jer na taj će se način meso omekšati i postati sočnije. Sličan učinak može imati ananasov sok, jer obiluje enzimima koji djeluju na sličan način kao kiseline.
No prije nego ih potopite u marinadu po svom izboru, uzduž i poprijeko ih plitko zarežite nožem. Nož povlačite dijagonalno i malo ukoso, kako biste dobili uzorak romba, slično kao kad režete baklave.
Meso zarezano na takav način umočite u marinadu kojoj možete dodati začine po svom guštu pa ga pustite ga da malo odstoji prije pečenja. Višak marinade lagano otresite pa pecite kao i inače.