StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Smanjite prskanje ulja iz tave uz pomoć malog trika i nikad se više nećete gnjaviti s čišćenjem mrlja nakon friganja

Piše T.S.M.
13. prosinca 2023. - 11:40

Svi m volimo uživati u prženoj i pohanoj hrani, ali samo oni koji čišćenjem liječe nervozu uživaju čistiti masne mrlje koje je zaista teško izbjeći prilikom friganja. Zaista teško, ali ne i nemoguće.

Sve što trebate napraviti je malo promijeniti uobičajenu rutinu. Umjesto da, kao i obično, ulijete ulje u tavu pa je tek potom stavite na štednjak, praznu tavu najprije dobro zagrijte, a tek kad je vruća u nju dodajte ulje pa ga pustite da postigne temperaturu prikladnu za prženje, a ta je od 168 do 170 stupnjeva Celzija (provjerite kuhinjskim termometrom, a u nedostatku se poslužite malim trikom: u ulkje umočite čisti suhi drveni štapić i provjerite stvaraju li se mjehurići).

Od pomoći vam može biti još jedna caka: u tavu najprije stavite malo soli. Sol će popuniti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 20:16