StoryEditorOCM
Savjetirazlika je bitna

Kako razlikovati piletinu uzgojenu na prirodan način od one pune kemikalija? Ovo je detalj koji će vam sve otkriti...

Piše Spiza SD
28. rujna 2023. - 09:30

Piletina je već neko vrijeme na poprilično zlu glasu - dosta se pisalo o tome kako može biti puna aditiva, antibiotika, hormona i sličnih nepoželjnih sastojaka. U potrazi za kvalitetnijim mesom možda ćete se poželjeti okrenuti pilićima iz svoje omiljene mesnice ili čak onima koji se nude na tržnici. No kako ćete biti sigurni da je koka koju upravo odmjeravate uzgojena na prirodan način?

image
Luka Gerlanc/Cropix

Zapravo uopće nije teško. Ako na piletu ugledate žutu masnoću, možete biti sigurni da je životinja uzgojena na tradicionalan način i da se hranila kljucajući zrnje i drugu hranu kojom se njena vrsta prirodno hrani. Takvu žutu masnoću ne trebate ni odstranjivati prilikom pripreme piletine jer nije štetna za zdravlje, čak štoviše.

Bijela masnoća znak je tovljenja i nekvalitetna je pa je treba izbjegavati pri kuhanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 11:22