Salata od krumpira nije baš tek tako jedan od najpopularnijih načina pripreme te namirnice - kad se dobro napravi moće biti pravi užitak, toliko fin da je lako doći u iskušenje pojesti puno više nego nam treba. Ali što se može, gušti su gušti. S druge strane, ako radite uobičajene greške, vaša krumpir salata nije ni sjena one gore opisane. Srećom, greške je lako ispraviti, a jedna od najvećih i najgorih radi se na samom početku...
Kako vi kuhate krumpir za salatu od krumpira? Lijepo ga operete, ogulite, narežete na fete i ubacite u vrelu vodu, da se što prije skuha? Ajme, ajme. Eto, pali ste na prvom koraku. Preciznije, drugom, pa onda i na trećem i četvrtom.
Krumpir za salatu uvijek se kuha u komadu, neoguljen. Treba ga samo oprati ii iščetkati kako bi se uklonili komadići zemlje. A zatim ga treba ubaciti u lonac vode. Hladne. Nemojte da vas priša košta najboljeg rezultata.
Kad je krumpir kuhan, dobro ga ocijedite. Nemojte doći u iskušenje preliti ga hladnom vodom. Pustite ga da odstoji dok ga možete duže od pet sekundi držati u rukama. Čekate li više od toga pa se krumpir previše ogladi, bit će ga, doduše, lakše oguliti, ali neće dobro upiti okuse začina i salata će vam biti bezukusna.
Ako volite da salata bude sočna, nemojte pretjerivati s uljem i octom, oni joj neće pomoći da takva postane. Ulje i ocat u ovom su slučaju više u ulozi začina nego "podmazivača". Ne želite li suhu salatu, dodajte joj gusti dressing na bazi jogurta ili vrhnja, a ako vam takve salate s kremastim preljevima nisu drage, postoji još jedno rješenje: nakon što ste narezali krumpir i stavili ga u zdjelu, prelijte ga kacijolom vruće juhe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....