Salata od kupusa klasik je koji obožavamo bez obzira na godišnje doba, no kad dođe zima, ipak nam je draža u malo kripnijem obliku. Stoga vam predlažemo recept za salatu od kupusa koja pored glavnog sastojka sadrži još par lipih stvari od kojih će vam svaka dobro doći u zimskim mjesecima kad su nam vitamini i antioksidansi najpotrebniji.
Ova ukusna salata pravi se od kombinacije bijelog i crvenog kupusa, a još joj se dodaju i naribana mrkva i fino narezana kiselkasta jabuka. Preljev se radi od maslinovog ulja u kombinaciji s grčkim jogurtom, sokom od limuna i medom, a kako bi sve skupa bilo još hranjivije i zdravije, preporučljivo je umiješati koju žlicu sjemenki bundeve, lana i nasjeckanih orašastih plodova.
Zimska salata od kupusa
Sastojci
300 g crvenog kupusa
200 g zelenog kupusa
250 g mrkve
1 ljubičasti luk
1/2 jabuke sitno narezane
1 šaka nasjeckanog peršina
malo soli
Preljev:
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice grčkog jogurta
sok od ½ limuna
1 žlica meda
½ žličice soli
Dodatno:
sjemenke buče, lana, sezama..
nasjeckani orašasti plodovi
Priprema
Naribajte obje vrste kupusa pa ih posolite i ostavite da malo odstoje, a zatim kupus pritisnite rukama i ocijedite višak tekućine.
Dodajte luk i jabuku nasjeckane na komadiće te sitno sjeckani peršin.
Za preljev pomiješajte sve sastojke pa ga dodajte salati. Pospite sjemenkama i orašastim plodovima pa poslužite.