StoryEditorOCM
Slanobrzo i lako

Volite gljive? Volite palentu? Super, uživat ćete u ovom brzinskom jelu. Ručak će biti na stolu za manje od pola sata

Piše T.S.M.
14. prosinca 2023. - 15:05

Ako još niste ručali, niti počeli kuhati ručak, možda upravo mozgate što biste mogli pripremiti da je brzo gotovo i ukusno. Naš će se prijedlog svidjeti svima koji vole gljive i palentu jer ih recept koji ćete pronaći u nastavku baš lijepo spaja.

Riječ je o raguu od gljiva za koji će vam najbolje odgovarati smeđi šampinjoni jer su aromatičniji od običnih, no možete ih takošer pomiješati s običnima koji su ekonomičniji, dok će posebno dobar okus jelu dati dodatak suhih vrganja. Što se pak palente tiče, bit će vrlo kremasta i ukusna ako vodi za kuhanje dodate mlijeko, a u skuhanu palentu umiješate maslac i parmezan.

Ragu od gljiva s kremastom palentom

Sastojci:

350 g šampinjona
350 g smeđih šampinjona
25 g maslaca
150 ml crnog vina
125 ml temeljca od povrća
2 češnja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 00:29