StoryEditorOCM
Receptisavršen desert

Ledena čokoladna torta od samo četiri slasna sastojka: priprema je laka, a okus tako bogat, pravo je ljetno osvježenje

Piše SD SPIZA
20. lipnja 2023. - 17:23

Ljeti uživamo u hladnim i osvježavajućim desertima. Onda kad se borimo s visokim temperaturama nema ništa ljepše od kolača, torte, sladoleda i malih slatkih zalogaja koji će nas rashladiti i biti pravi šećer na kraju napornog dana.

Ono za čim žudimo su brzi i jednostavni recepti, a jedan od njih bit će pravi raj za sve ljubitelje čokolade. Sve što vam treba su 4 sastojka, malo strpljenja dok se sve ne ohladi i bogati ljetni desert kao stvoren za uživanciju je gotov. 

Riječ je o ledenoj čokoladnoj torti. Rashlađeni slojevi čokolade i slatki okus će u kombinaciji s krem sirom i okusom badema oduševiti sve ukućane, a recept ne može biti jednostavniji. Potrebno je sve sastojke pomiješati prema receptu i staviti tortu na hlađenje. 

Ledena čokoladna torta

Sastojci:

270 g crne čokolade
500 g krem sira
100 g mliječne čokolade
30 g prženih badema

Priprema:

Na pari prvo otopite crnu čokoladu. Potom je dodajte u krem sir i sve izmiksajte štapnim mikserom. 

Dno kalupa premažite s malo ulja i na njega stavite papir za pečenje kako se smjesa ne bi zalijepila. Smjesu izlijte u kalup, poravnajte i stavite na hlađenje u frižider - otprilike dva sata.

Dok je prva baza kolača na hlađenju otopite mliječnu čokoladu na pari te je pomiješajte s isjeckanim bademima. Nakon što se kolač ohladio izvadite ga iz kalupa i premažite novom smjesom te vratite u hladnjak još 5 do 10 minuta da se sve dobro spoji.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:35