StoryEditorOCM
Receptitop kombinacija

Kremasta ljepotica s bijelom čokoladom, mascarponeom i kokosom: ova je torta pravi užitak, a ne trebate paliti pećnicu

Piše Spiza SD
18. ožujka 2023. - 16:30

Imamo savršen recept za ljubitelje bijele čokolade i kokosa - kremastu, sočnu tortu s mascarponeom i nugat namazom od kokosa, upotpunjenu listićima badema i mljevenim keksom. Zvuči jako dobro, zar ne? Dobili smo ga od Nataše Pantelić koju pratimo na neodoljivom Instagramu Moja slatka kuhinja, sigurni smo da će vam uljepšati vikend.

Torta od bijele čokolade i kokosa

Sastojci:

150 g mljevenog plazma keksa
240 g bijelog nugat namaza s kokosom
65 g otopljenog maslaca
50 g listića badema
50 ml mlijeka
100 g bijele čokolade
150 ml slatkog vrhnja
250 g mascarponea
1 kesica želatine u prahu
2 žlice vode
malo kokosa za dekoraciju

Priprema:

Otopite maslac i 40 g nugat namaza na laganoj vatri pa pustite da se malo ohladi. Zatim dodajte mljevenu plazmu, listiće badema i mlijeko pa smjesu utisnite u kalup za torte promjera 18 cm i lagano utapkajte rukama. Stavite u hladnjak da se stisne.

50 ml slatkog vrhnja zagrijte na laganoj vatri do vrenja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Promiješajte pa prelijte preko smjese s keksom i vratite u hladnjak da se stegne.

Želatinu prelijte s 2 žlice vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Mascarpone izmiksajte kratko da postane kremast pa mu dodajte bijelu nugat kremu i izmiješajte. Dodajte ostatak slatkog vrhnja pa izmiksajte dok krema ne postane čvrsta.

Želatinu kratko zagrijte da se otopi pa ga pomiješajte s kremom. sve prelijte preko sloja od čokolade i vratite u hladnjak na barem tri sata. Prije posluživanja pospite kokosom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2023 16:32