Jesen je za mnoge u znaku kestena, hranjive i ukusne namirnice koja dozrijeva kad lišće počne žutjeti i otpadati, a prva asocijacija na kesten većini je kesten pire. No znate li koliko se sve izvrsnih slastica može napraviti s kestenom?
Čim ste nabavili ili napravili kesten pire, odnosno kvalitetne sirove kestene ili još bolje hvaljene istarske marune, otvara vam se bezbroj slatkih mogućnosti, počevši od možda i najpopularnije slastice od kestena, francuskog specijaliteta poznatog kao Mont Blanc, preko poznatog rolata od kestena koji se kod nas nekoć poprilično često pravio, koji put i u božićno vrijeme jer ga se lako može oblikovati u cjepanicu posutu snijegom, pa sve do niza kremastih kolača i torti pa čak i kolača u kojima kesten možda ne biste očekivali, primjerice popularnih ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....