StoryEditorOCM
Slanoukusno i sočno

Juneći šniceli su najbolji kad se ovako pripreme: pravi meštar nam je dao recept za meso koje se od mekoće topi u ustima

Piše Spiza SD
30. studenog 2023. - 09:32

Svi volimo dobro pripremljene juneće šnicele, one koji su sočni i mekani tako da se tope u ustima. No malo tko zna najbolji način za njihovu pripremu. Žurite li se ili činite druge klasične pogreške, možete se pozdraviti s uspjehom. a zapravo je sve jako jednostavno, pod uvjetom da imate malo znanja i vještine te nešto malo više strpljenja.

Kao što možete vidjeti u videu koji je na svom izvrsnom Instagram profilu jedi.ba objavio Ibrahim K, gastrobloger iz BiH, junetinu treba staviti u široku teću te je pustiti da se dugo kuha poklopljeno. Na ovaj će način ostati sočno i meko, a kako bi jelo bilo još bolje, meso treba slojevito složiti s dodta luka. Posebna tajna za najbolji uspjeh je pravi šećer na kraju, a uključuje maslac.

Proučite recept i primijenite Ibrahimove cake, nećete pogriješiti. 

Junetina koja se topi u ustima

Sastojci:

juneći šniceli
luk
maslac
peršin
sol, papar

Priprema:

Narežite luk na tanke komade.  Mladu junetinu narežite na male odreske pa ih istucite kuhinjskim čekićem. U širu teću u slojevima posložite meso i luk začinjen solju i paprom. Posljednji sloj premažite komadićima maslaca, prelijte s malo vode pa kuhajte poklopljeno 1,5 do 2 sata.

Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite uz kuhani krompir ili sličan prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:26