StoryEditorOCM
Slanovrijedi isprobati

Japanske punjene paprike: prvi put čujemo za njih, ali zvuče odlično! Nadjev je mesni, a imaju jednu zanimljivu posebnost

Piše Spiza SD
8. kolovoza 2023. - 10:07

Ovog smo se ljeta bacili na temeljito istraživanje bogatstva recepata za punjene paprike. I bome se isplatilo! Isprobali smo toliko dobrih prijedloga da ove godine uživamo u sezoni paprika u svih 16. Najnovije otkriće su nam japanske punjene paprike, izvorno Piman Nikuzume. Prema ovom receptu paprike se pune smjesom od mesa, krušnih mrvica i začina, a posebnost im je premaz na bazi soja umaka i mirina, slatkog rižinog vina koje se u ovom slučaju može zamijeniti bijelim octom uz dodatak šećera. Sve skupa zvuči nam jako dobro, vrijedilo bi isprobati...

Japanske punjene paprike

Sastojci:

4 zelene paprike babure
200 g mljevene svinjetine
1/4 glavice luka
2 žlice panko krušnih mrvica
1 jaje
1 žlica ulja
1 žlica soja umaka
1 žlica mirina
malo gustina
malo šećera
malo brašna
sol, papar

Priprema:

Zelene paprike prerežite po dužini na pola, izvadite sjemenke, a unutrašnjost lagano pospite brašnom.

Narežite luk na kockice pa ga pomiješajte s mesom, razmućenim jajem, mrvicama, soli i paprom. Dobro izmijesite pa napunite paprike.

Zagrijte ulje na tavi pa stavite paprike s mesom prema dolje. Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri 3-4 minute. Okrenite kad promijeni boju i pirjajte poklopljeno još 4-5 minuta.

Kad su paprike gotove, premažite ih umakom koji ćete dobiti kad pomiješajte soja umak, mirin i malo gustina. Alternativno se koristi smjesa sojinog umaka i umaka od rajčice.

Poslužite uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:42