StoryEditorOCM
Pričegurmanska zvijezda

Smrčak je delikatesa, kilogram postiže cijenu od 66 eura, a ima ga u Dalmaciji! Sad mu je vrijeme, evo gdje sve raste...

Piše Spiza SD
10. svibnja 2023. - 07:10

U Francuskoj je smrčak zvijezda svakog gurmanskog stola, kulinarsko blago, vrhunski restorani po Istri, Rijeci i Zagrebu tuku se za njega, otkupna im je cijena lani, primjerice, u Lici iznosila 150 kuna, ili 20 eura, kako javljaju novine, a preprodavači su ih, kažu upućeni, dilali po Zagrebu, po cijeni od čak 500 (tadašnjih) kuna za kilogram.

A u Šibeniku malo tko da je čuo za njega. Rijetki! A još rjeđi ih i beru, ako uopće znaju da ih kod nas, u Dalmaciji i oko Šibenika, ima. A jedan od tih rijetkih svakako je i Damir Buntić, u javnosti poznatiji kao uljar i maslinar, čak i tajnik Udruge dalmatinskih uljara, no on je – pored toga što je i strastveni glazbenik – i još strastveniji gljivar koji je sve što treba znati otkrio Zdravku Piliću iz Šibenskog.

A smrčak je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2024 04:50