U Francuskoj je smrčak zvijezda svakog gurmanskog stola, kulinarsko blago, vrhunski restorani po Istri, Rijeci i Zagrebu tuku se za njega, otkupna im je cijena lani, primjerice, u Lici iznosila 150 kuna, ili 20 eura, kako javljaju novine, a preprodavači su ih, kažu upućeni, dilali po Zagrebu, po cijeni od čak 500 (tadašnjih) kuna za kilogram.
A u Šibeniku malo tko da je čuo za njega. Rijetki! A još rjeđi ih i beru, ako uopće znaju da ih kod nas, u Dalmaciji i oko Šibenika, ima. A jedan od tih rijetkih svakako je i Damir Buntić, u javnosti poznatiji kao uljar i maslinar, čak i tajnik Udruge dalmatinskih uljara, no on je – pored toga što je i strastveni glazbenik – i još strastveniji gljivar koji je sve što treba znati otkrio Zdravku Piliću iz Šibenskog.
A smrčak je ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....