StoryEditorOCM
ŽupanijaBIZARNO

Htjela prodati zemlju u Tisnom pa se šokirala: ‘Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven...‘

Piše Šibenski.hr
1. ožujka 2024. - 21:21

Uzeli su joj zemlju kako bi napravili put. Nevenka Divna Božikov godinama nije bila na svom zemljištu uz more u općini Tisno. Kad je našla kupca i htjela ga prodati, naišla je, na iščupane masline i porušene suhozide, svoje zemljište nije ni prepoznala na prvu.

Kada je pronašla kupca za zemljište i htjela ga prodati, uslijedio je šok. Nevenka Divna Božikov ugledala je iščupane masline i porušene suhozide. Susjedi su poravnali teren, prokopali puteve, stavili betonske stupove i rasvjetu, a sve to na poljoprivrednom zemljištu i zaštićenom području na kojem se ne smije graditi, piše Dnevnik.hr.

Poznato je da se zemlja koja se nekad obrađivala sve češće prenamjenjuje, nerijetko bez ikakvih dozvola. Nesređene zemljišne knjige diljem obale, više su nego plodno tlo za poduzetničke aktivnosti. Priču donosi reporterka Provjerenog Danka Derifaj. 

Mjesto radnje je u Općini Tisno. Radi se o poljoprivrednoj površini uz more gdje zemlju ima i Divna Božikov.

"Ja sam to htjela prodati da bih kuću napravila, dovršila, onda sam našla ponuditelja, ponudila sam jednoj gospođi, ona je htjela vidjeti, kad ono, nema terena, sve izravnato. Stabla skroz s korijenom izvađena, moj suhozid samljeven, zatrpane rupe sa zemljom i posuto s kameničićima, šljunkom", ispričala je Nevenka.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

26. travanj 2024 21:47