StoryEditorOCM
ŽupanijaVodičke toplice

Famozna plaža Vrulje s deset stupnjeva toplijim morem uskoro spremna za kupače

Piše Ante Talijaš
2. lipnja 2017. - 15:35

Primiču se kraju radovi na uređenju nove gradske plaže u Vodicama, odnosno, okončat će se do sredine mjeseca. Riječ je o istočnoj plaži Vrulje kojom se dobilo novih kilometar i pol sunčališnog i kupališnog prostora, odnosno rekonstruirano je oko 4000 metara četvornih kopnenog i morskog djela na potezu od Vrulja, preko prostora ispred turističkog kompleksa Ville Matilde do plaže Hangar (ispred hotela "Olympia").

- Projekt uređenja plaže Vrulje vrijedan je devet milijuna kuna. Najvećim dijelom financiran je iz gradskog proračuna, dok ga je s milijun kuna nepovratnog novca sufinanciralo Ministarstvo turizma iz programa razvoja javne turističke infrastrukture. Specifičnost je ove nove plaže da je ona koncipirana na sustavu zatvorenih laguna i bazene u kojima će temperatura mora biti i do deset stupnjeva viša u odnosu na ostale plaže. Time će se omogućiti znatno produženje kupališne sezone, praktički od ranog proljeća do kasne jeseni. Svi elementi koji su se koristili u uređenju plaže mogu se reciklirati i modularno izmjestiti te nadograđivati, ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije - kazala je Branka Juričev-Martinčev, gradonačelnica Vodica na odlasku, dodajući da će plaža Vrulje biti spremna za kupače do 15. lipnja.

Obavljenom rekonstrukcijom, osim tipičnih plažnih sadržaja, Vrulje su dobile i svojevrsni polivalentni štih jer će se uzobalni prostor u večernjim i noćnim satima koristiti kao velika pozornica i s galerijama na kojima će se nuditi raznovrsni kulturno-umjetnički sadržaji i glazbeni programi.

28. travanj 2024 08:37