StoryEditorOCM
ŽupanijaSVE IDE PO PLANU

Bliži se kraj važnog projekta u Vodicama: radovi na novom rotoru kod Inine benzinske pumpe su u završnoj fazi

Piše Šibenski.hr
26. travnja 2024. - 08:29

Radovi na rekonstrukciji bivše državne ceste D8 u Vodicama, koji su započeli prije otprilike pet mjeseci, postižu značajan napredak. Ovaj projekt obuhvaća izgradnju dvaju rotora i križanje te pješačke staze duge oko 930 metara.

Projekt ne uključuje samo prometnu infrastrukturu, već i povećanje sigurnosti za pješake kroz izgradnju nogostupa i instalaciju moderne rasvjete. Također, radovi se provode na kanalizaciji te vodovodnoj mreži, što će značajno poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi otprilike 3,95 milijuna eura, a financira ga Hrvatske ceste s podrškom od "Vodovoda" i grada Vodica, piše portal InfoVodice.

Izvođač radova, tvrtka Sarađen d.o.o., trenutno radi na završnim fazama izgradnje prvog rotora kod Inine benzinske postaje, gdje se već jasno ocrtavaju konture novog rotora. Prema neslužbenim podacima finalni radovi uključuju postavljanje rubnjaka i kocki oko rotora. Očekuje se da će rotor kod Inine benzinske postaje biti završen uskoro, dok bi drugi rotor, koji povezuje bivšu D8, Zatonsku i Ante Poljička ulicu, trebao biti dovršen do početka sezone.

Projekt je od izuzetne važnosti za lokalnu zajednicu jer ne samo da će poboljšati prometnu infrastrukturu, već će i povećati sigurnost i funkcionalnost za sve sudionike u prometu.

06. svibanj 2024 09:08