StoryEditorOCM
ŽupanijaSve zbog cvijeća

<br /> Vodički branitelji: "U gradskom prakiću preoran je hrvatski grb i "zasađena" petokraka!" Gradonačelnica Nelka Tomić: "Ni govora. To je cvijet s loga TZ Vodice!"

Piše Ante Talijaš
25. travnja 2018. - 23:18

 
 Desetak vodickih dragovoljaca Domovinskog rata okupilo se ispred parkića u središtu Vodica, nasuprot zgrade stare općine. Povod njihova okupljanja i izljeva bijesa i ogorčenja, kojemu smo svjedočli, je taj što je novim posađenim cvijećem u parku oblikovana crvena zvijezda petokraka. I odista, zvijezda petokraka nadzire se i na fofografijama koje smo snimili.
 
-Ovo je necuveno i nedopustivo. Dosad je u ovom parkiću posadđnim cvijetovima stajao hrvatski grb, a sada sve domoljube i branitelje Vodica provociraju s mrskom zvijezdom petokrakom, simbolom agresorske vojske protiv koje su se borili i ginuli hrvatski branitelji. Petokraka je postavljena tek dvadesetak metara od spomenika poginulim vodičkim braniteljima. Poručujem gradskim vlastima i nadležnoj komunalnoj tvrtki da  ako hitno ne uklone zvizdu, osobno ću vec tijekom ove večeri traktorom izorati cijeli park - ogorčeno nam je kazao Rade Juricev Sudac, legendarni tenkist 113. brigade.
 
Za ovaj slučaj gradonačelnica Nelka Tomic doznala je kad smo je nazvali peko mobitela i tražili njezino očitovanje.
- Prvi put čujem za zvijezdu u parku. Moram nazvati Stanka Birina. direktora Leća, gradske tvrtke koja brine o zelenim površinama - rekla  je Tomić.
 
Nekoliko minuta kasnije nazvala je i kazala sljedeće:
- Kako mi je prenio direktor Birin nema ni govora da se radi o petokraki. Novim zasadima naprravljen je crveni cvijet koji je vec dugi niz godina u logotipu Turisticke zajednice grada Vodica. Također mi je objašnjeno da su u parku ovaj put veći dio od dasadašnjeg zasadili zelenom travom, pa vise nije bilo mjesta za hrvatski grb koji je bio prije tamo - kazala je vodička gradonačelnica.





 





 






28. travanj 2024 07:36