StoryEditorOCM
ŠibenikOTVOREN STEČAJ NAD RIVIJEROM

U blokadi 446 dana – nepodmirene obveze iznosile su 20. siječnja čak 41,5 milijun kuna

6. veljače 2017. - 14:30

Trgovački sud u Zadru otvorio je stečaj nad 'Rivijerom', a za stečajnog upravitelja imenovan je Ivica Matas iz Šibenika. Vjerovnici stečajnog dužnika pozvani su da u roku od 60 dana prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju. Ročište za ispitivanje prijavljenih tražbina zakazano je za 3.svibnja u 9 sati a izvještajno ročište ista dan, sat vremena kasnije – u 10 sati.
Stečaj nad 'Rivijerom' je pokrenut nakon što je prema Potvrdi o blokadi računa i novčanih sredstava Financijske agnecije proizašlo da je na dan 20. siječnja 2017. imao evidentirano 446 dana neprekidne blokade te da su mu na dan izdavanja te Potvrde nepodmirene obveze iznosile nešto manje od 41,5 milijuna kuna.
U prethodnom postupku zastupnik dužnika Nataša Ban izjasnila se da dužnik u vlasništvu ima nekretnine – kako u knjižnom, tako i u izvan knjižnom vlasništvu – te da je vlasnik dionica Autotransporta d.d. i Pominvesta d.d. Od pokretnina ima nekoliko motornih vozila – dva kombi vozila i jedan osobni automobil – te potraživanja od kupaca u zemlji i inozemstvu. Isto tako, ima i potraživanja po danim zajmovima od povezanih društava – Autokamp Imperial Vodice d.d. te potraživanja po danim financijskim kreditima u zemlji. Zastupnica dužnika je navela da je račun dužnika u blokadi od 14. listopada 2015. godine, te da je na navedeni dan iznosio 34 milijuna kuna

26. travanj 2024 13:41