StoryEditorOCM
ŠibenikNAŠA PAMET!

Šibenski inovatori oduševili na međunarodnoj izložbi, Petar Vlahović osvojio glavnu nagradu!

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2022. - 19:05

Društvo inovatora "Faust Vrančić" Šibenik ove je godine okupilo iznimno kvalitetnu ekipu inovatora i poslovnih ljudi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a Petar Vlahović osvojio je glavnu nagradu izložbe inovacija ARCA 2022., veliki Grand Prix!

Njegov gloglo koji je 100% produkt hrvatske pameti i potpuno proizveden u Hrvatskoj već se dokazao na mnogim velikim događanjima, koncertima i konferencijama. Posjetitelji su imali priliku sami natočiti pivo, prisloniti karticu i platiti. Osim zadovoljstva publike, gloglo je kroz ovu nagradu dobio i potvrdu stručne javnosti.

Riječ je o  inovativnom proizvodu i usluzi digitalizacije ugostiteljstva putem digitalnog točionika. Razvoj inovacije digitalnog točionika gloglo – automatskog mobilnog samoposlužnog točionika za istakanje napitaka (piva, sokova, vode, vina i ostalih miješanih napitaka) nudi potpuno nov, radikalan pristup u segmentu pružanja usluga u ugostiteljstvu.

Radikalna promjena u uslužnom sektoru kroz uslugu najma gloglo točionika uključuje smanjenje troškova radi manjeg broja djelatnika potrebnih u manualnim, teškim uvjetima rada, kao i rješavanje problema nedostatka istih te optimizaciju procesa i povećanje prodaje pića.

Dragica Jerkov predstavila je dušično organsko gnojivo od sirove vune i očekivano osvojila zlatnu medalju. Ova inovacija je hvale vrijedan projekt kojim njezina firma već rješava dugogodišnji ekološki problem bacanja vune u okoliš. Ekološko, organsko gnojivo od vune zadržava vlagu i sporo je otpušta zajedno s dušikom kad i koliko je biljci potrebno.

Luka Relja osvojio je srebrnu medalju u redovnoj kategoriji juniora i posebnu medalju IFIA-e za smart kontroler procesa 3D printera.

Noa Vlahov, Jakov Škugor, Luka Relja, Niko Žurić i Luka Popović pokazali su zavidan smisao za timski rad i intenzivno radili na inovaciji zadnjih mjeseci. Svi zajedno su dobrodošli kao nove, mlade snage Fausta Vrančića. Njihov Fined wallet osvojio je brončanu medalju u juniorskoj kategoriji.

Matija Bilandžija, veliki stručnjak za komunikacijske tehnologije vratio se iz Njemačke i  predstavio svoj najjednostavniji, ali genijalan proizvod- mikrofon s ugrađenom rasvjetom za čitanje. Mikrofon je već našao svoje mjesto u mnogim konferencijskim salama, hotelima i crkvama gdje štedi energiju potrebnu za rasvjetu i do 99%, a govornicima pruža jasan pogled na govore i bilješke prilikom prezentacija bez ometanja kamera. Matijin mikrofon osvojio je srebrnu medalju u svojoj kategoriji. Inače, Matija radi na pregršt drugih inovacija, a među ostalim, u društvu ističu ultrabrzi prijenos podataka na velike udaljenosti koristeći svjetlo.

S timom vrhunskih stručnjaka Društvo je dobilo i posebnu nagradu izložbe za uređenje štanda.

01. svibanj 2024 03:59